Taxiurile, la control! Acţiune de amploare a poliţiştilor în 13 judeţe: peste 2000 de taximetre au fost verificate şi 22 de şoferi au rămas fără permis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acţiune de amploare a poliţiştilor în 13 judeţe: peste 2000 de taximetre verificate    FOTO Adevărul
Acţiune de amploare a poliţiştilor în 13 judeţe: peste 2000 de taximetre verificate    FOTO Adevărul

Peste 400 de poliţişti de la Rutieră au acţionat, în cursul zilei de vineri în 13 judeţe, pentru a verifica legalitatea activităţii de taximetrie. În urma acţiunii, au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind transportul de persoane în regim de taxi şi pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice peste 1000 de sancţiuni contravenţionale.

Acţiunea  poliţiştilor s-a derulat în municipiile şi oraşele din judeţele Cluj, Braşov, Iaşi, Caraş-Severin, Timiş, Arad, Botoşani, Brăila, Constanţa, Covasna, Harghita, Satu-Mare şi Sălaj.

„Principalul obiectiv al acţiunii a fost impunerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum şi sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor“, au explicat oficiali ai Poliţiei Rutiere.

Peste o mie de sancţiuni aplicate şi 22 de permise suspendate

De asemenea, s-a verificat starea tehnică a autovehiculelor taxi şi funcţionarea corectă a aparatelor de taxat. Pe parcursul acţiunii, au fost verificate 2.632 de autovehicule, fiind aplicate 1.011 sancţiuni contravenţionale.

Din totalul sancţiunilor, 133 au fost aplicate în conformitate cu prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, 878 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice (dintre care 7 pentru neacordare prioritate pentru pietoni, 1 pentru neacordarea de prioritate vehiculelor, 50 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric, 76 pentru lipsa valabilităţii inspecţiei tehnice periodice ) şi 3 pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto.

Poliţiştii au reţinut 22 de permise de conducere, iar pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 44 de certificate de înmatriculare.

Totodată, în cadrul acţiunii, poliţiştii au constatat 9 infracţiuni, dintre care 6 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice peste limita admisă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite