Telemunca, inamicul metroului. Zonele din Bucureşti în care pandemia a redus drastic numărul călătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pandemia a redus drastic numărul celor care călătoresc cu metroul. FOTO Sever Gheorghe
Pandemia a redus drastic numărul celor care călătoresc cu metroul. FOTO Sever Gheorghe

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a afirmat, marţi seară, că numărul celor care călătoresc cu metroul s-a redus foarte mult în pandemie. „Înainte de pandemie aveam 600.000 - 700.000 de călători pe zi cu metroul în Bucureşti. Acum avem în jur de 300.000. S-a redus foarte mult în pandemie. Să dea Dumnezeu să avem suficienţi călători”, a afirmat Lucian Bode.

Potrivit acestuia, timpul mediu de aşteptare între trenuri este unul rezonabil. „Practic, circulă 60 de trenuri în fiecare zi, odată cu intrarea celor 6 trenuri pe noua Magistrală M5 (Drumul Taberei-Eroilor-n.red.), iar timpii de aşteptare sunt undeva la şase minute”, a mai afirmat ministrul Transporturilor.

Pipera s-a golit

Puternica scădere a numărului de călători se datorează, în mare parte, prăbuşirii traficului pe Magistrala 2, pe relaţia Berceni-Pipera. Totul după ce zona de office a Capitalei s-a golit ca urmare a deciziei marilor companii de a-şi trimite angajaţii să lucreze de acasă. În mod normal, conform statisticilor anilor anteriori, aproape 40 la sută dintre cei care foloseau metroul în Bucureşti circulau pe magistrala Berceni-Pipera. 

Înainte de pandemie, la orele de vârf , nu aveai loc să arunci un ac în trenurile care leagă cartierele-dormitor din sudul Capitalei şi zonele de birouri din nord, precum Aviatorilor, Barbu Văcărescu-Floreasca, Pipera. În 2018, de exemplu, numai pe această magistrală de metrou au fost validate un număr de 69,46 milioane de călătorii, iar traficul era în permanentă creştere, pentru că dezvoltatorii imobiliari dădeau în funcţiune tot mai multe turnuri de birouri. Un simplu calcul ne arată că 250.000-300.000 de călători foloseau zilnic ganiturile Magistralei 2, dar aceştia au dispărut, în mare măsură, brusc din trafic din cauza COVID-19. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite