Tentativă de lovitură de stat în Turcia. Şase zboruri Bucureşti-Istanbul şi retur au fost anulate. Cursa care urma să ajungă la 20.10 a fost anulată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase zboruri Bucureşti-Istanbul şi retur au fost anulate, sâmbătă dimineaţa, pe Aeroportul Henri Coandă, din cauza evenimentelor care se desfăşoară în Capitala Turciei.

UPDATE 13.15 Cursa companiei Turkish Airlines, care urma să ajungă la Bucureşti la ora 20.10, de pe aeroportul Ataturk din Istanbul, şi să plece înapoi, la ora 21.45, a fost anulată, au anunţat reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Cursa de linie Turkish Airlines urma să ajungă pe Aeroportul Otopeni la ora 20.10, de pe aeroportul Ataturk din Istanbul, şi să plece înapoi, în Istanbul, la ora 21.45. Este ultima cursă de linie programată pentru ziua de sâmbătă, toate cursele Bucureşti-Instanbul şi retur fiind anulate. 

De asemenea, compania Tarom urmează să anunţe dacă  va anula cursa care urma să plece de pe aeroportul Henri Coandă la ora 16.25 şi să se întoarcă la Bucureşti la 19.50. 

Şase zboruri Bucureşti-Istanbul şi retur au fost anulate, sâmbătă dimineaţa, pe Aeroportul Henri Coandă, din cauza evenimentelor care se desfăşoară în Capitala Turciei.

Este vorba despre cursa Turkish Airlines care trebuia să ajungă la Bucureşti la ora 01.25. O altă cursă, de la aceeaşi companie aeriană, urma să aterizeze la Bucureşti la ora 8.30. De asemenea, este vorba despre o cursă Tarom care ar fi trebuit să decoleze din Istanbul şi să ajungă pe Otopeni la 11.55. 

Pe Aeroportul Henri Coandă au fost anulate următoarele decolări către capitala Turciei: o cursă Turkish Airlines programată să plece la 05.55, o cursă de la compania Tarom, programată să decoleze la 08.35 şi un alt zbor al companiei Turkish Airlines, care ar fi trebuit să plece la ora 10.00. 

În cursul zilei, mai sunt programate două curse de linie, dus-întors, către Istanbul. O cursă aparţine companiei Tarom, care urmează să decoleze la 16.25, şi să se întoarcă la 19.50 şi una a companiei Turkish Airlines, care aterizează la Bucureşti la ora 20.10 şi urmează să plece spre capitala Turiciei la 21.45. Acestea nu au fost anulate până la ora transmiterii acestei ştiri. 

Pe Aeroportul Henri Coandă mai sunt programate să decoleze spre Turcia şapte zboruri charter, şase curse către Antalya şi o cursă către Bodrum. Acestea nu au fost anulate.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă turiştilor şi celorlalţi cetăţeni români aflaţi în Turcia să nu părăsească locurile în care sunt cazaţi şi să evite orice deplasări care nu sunt strict necesare, în special în locurile aglomerate. Cetăţenii români pot suna la numerele +90.312.44.77.920; +90 212 3583541; +90 212 3580516; +90 212 3583537, +90 232 4650579.

Aeroportul internaţional Ataturk, din Istanbul, a fost redeschis, iar prima cursă a aterizat deja după tentativa eşuată de lovitură de stat din noaptea de vineri spre sâmbătă. Autorităţile au anunţat că aeroportul se află sub controlul militarilor loiali Guvernului. În plus, ele au anunţat că circulaţia tancurilor pe podurile peste strâmtoarea Bosfor este interzisă, din motive de siguranţă.

La Ankara, un înalt oficial turc a anunţat că bombardamentele asupra Parlamentului continuă. De asemenea, 13 militari care au încercat să intre în Palatul Prezidenţial au fost arestaţi. Premierul a explicat că mai există, în unele locuri rezistenţă din partea puciştilor, dar situaţia se va rezolva în curând.

Mai mult, autorităţile au avertizat că militarii pucişti care încearcă să mai folosească aeronave vor fi împuşcaţi.

Cel puţin 66 de oameni şi-au pierdut viaţa la Ankara şi şase la Istanbul în tentativa de lovitură de stat. Alte 150 de persoane au fost internate la Istanbul, după ce au fost rănite. Majoritatea victimelor sunt civili.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite