Terenurile de la Nana ale Ioanei Băsescu rămân sub sechestru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Băsescu nu a reuşit să obţină ridicarea sechestrului pe terenurile sale FOTO Adevărul
Ioana Băsescu nu a reuşit să obţină ridicarea sechestrului pe terenurile sale FOTO Adevărul

Tribunalul Călăraşi a respins, joi, contestaţia Ioanei Băsescu împotriva sechestrului pus pe terenurile de la Nana, în dosarul în care Parchetul Curţii Supreme investighează modul în care s-a reconstituit dreptul de proprietate asupra unor terenuri din zonă, dar şi felul în care fica fostului preşedinte a devenit proprietară.

”Respinge contestaţia formulată de petenta Băsescu Ioana împotriva ordonanţei nr. 236/P/2014 emisă de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 16 februarie 2015 în dosarul 236/P/2014. Obligă contestatoarea la 300 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, se arată în soluţia dată joi şi postată pe portalul Tribunalului Călăraşi.

Pe data de 4 iulie 2014, procurorii Parchetului General au dispus extinderea urmăririi penale în dosarul având ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate şi arendarea unor terenuri amplasate pe raza comunei Nana, judeţul Călăraşi.

Anchetatorii au decis să pună sub sechestru judiciar suprafaţa de 290 de hectare de teren achiziţionată de fiica fostului şef de stat la Nana. Asta după ce au apărut informaţii potrivit cărora proprietara ar căuta cumpărători.

Suspectaţi de de abuz în serviciu şi fals

Parchetul General face o anchetă penală în care sunt deja puşi sub acuzare opt suspecţi, între care şi primarul din localitate.Iar acuzaţiile care planează asupra lor sunt de abuz în serviciu şi fals.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) transmis la acea vreme Agerpres, în continuarea cercetărilor, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus prin ordonanţă, la 24 iunie, extinderea urmăririi penale faţă de suspecţii Tudoriţa Niculae, Florian Decu, Marius Neagu, Marian Dobre, Gheorghe Dobre, Georgică Stolea şi Constantin Manea pentru alte acte materiale pe care aceştia le-au săvârşit în legătură cu infracţiunea de abuz în serviciu, în total aproximativ 135 de acte materiale.

”Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada 2005 — 2010, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în calitate de membri ai Comisiei de Fond Funciar a comunei Nana, nu au îndeplinit acte sau au îndeplinit acte în mod defectuos în legătură cu reconstituirea/ constituirea dreptului de proprietate asupra unor terenuri revendicate de mai multe persoane, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de avantaje/ foloase necuvenite, fapte care au cauzat prejudicierea domeniului privat al statului cu valoarea terenurilor retrocedate contrar dispoziţiilor legale”, preciza Parchetul General.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite