Termenul-limită pentru includerea la finanţare a şcolilor fără autorizaţie sanitară, extins până la 20 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de şcoli nu au obţinut autorizaţia sanitară de funcţionare FOTO Dănuţ Zuzeac
Sute de şcoli nu au obţinut autorizaţia sanitară de funcţionare FOTO Dănuţ Zuzeac

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a prelungit termenul de solicitare a finanţării pentru lucrări necesare obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare la unităţile de învăţământ eligibile. Şcolile pot depune solicitări de finanţare până la 20 septembrie 2016.

Prelungirea termenului survine ca urmare a faptului că două treimi din sumele alocate cu această destinaţie (circa 800 de milioane de lei), nu au fost solicitate, informează Ministerul Educaţiei.

Ministerul Educaţiei anunţă că va acorda tot sprijinul necesar MDRAP în vederea accesării de către şcoli a fondurilor necesare îndeplinirii condiţiilor de obţinere a avizelor sanitare de funcţionare.

Este vorba de fonduri în valoare 800.000.000 lei, alocate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), reprezentând circa 66 la sută din bugetul programului, mai spune Ministerul Educaţiei.

Astfel, din 3.471 de unităţi de învăţământ eligibile, 381 sunt, în prezent, incluse la finanţare prin PNDL cu suma de 257.879.369,34 lei (alocare financiară pe perioada 2016-2019), pentru lucrările necesare obţinerii autorizaţiei sanitare.

Pentru alte 1.043 de unităţi de învăţământ, unităţile administrativ-teritoriale (UAT) şi prefecturile au comunicat că nu se solicită finanţare, din mai multe motive, respectiv: au obţinut deja autorizaţia sanitară de funcţionare; sunt în curs de obţinere a autorizaţiei sanitare de funcţionare; unităţile de învăţământ au fost desfiinţate; gradul de deteriorare a clădirii determină ca unică soluţie construirea unei noi unităţi de învăţământ; clădirile nu se află în proprietatea unităţilor administrative teritoriale; numărul scăzut de elevi, şcolari şi preşcolari a determinat comasarea unităţilor de învăţământ.

Restul de 2.047 sunt unităţi pentru care cererea de finanţare nu a fost depusă sau a fost depusă cu documentaţie incompletă.

Alte 21 de unităţi de învăţământ sunt, în acest moment, introduse la finanţare prin PNDL cu alocaţie parţială în sumă de 10.720.860 de lei, pentru perioada 2016-2019, pentru lucrări din altă categorie decât cele necesare obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite