Theodor Paleologu, despre protestatarii de la Guvern: Aceşti demenţi ne pun sănătatea în pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Theodor Paleologu - FOTO Eduard Enea
Theodor Paleologu - FOTO Eduard Enea

Theodor Paleologu a criticat organizarea protestului de vineri seara din Piaţa Victoriei din Capitală la care au participat circa 200 de oameni. El a spus că „aceşti demenţi ne pun tuturor sănătatea în pericol”.

„Din păcate, aceşti demenţi ne pun tuturor sănătatea şi viaţa în pericol”, a scris Theodor Paleologu, pe Facebook.

Paleologu a candidat la alegerile prezidenţiale din 2019, din partea Partidului Mişcarea Populară. Contracandidatul său, Bogdan Stanoevici, a fost prezent la evenimentul de vineri.

Şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) Raed Arafat a afirmat vineri seara că acţiuni precum protestul din Piaţa Victoriei „sunt riscante pentru societate” şi că oamenii s-au lăsat manipulaţi.„Au apărut astfel de demonstranţi şi în Germania şi în alte părţi. Oameni care s-au ghidat după reţelele de socializare, după manipulare şi dezinformare. După oameni care veneau şi ziceau că ei pot dovedi că e o conspiraţie mondială şi nu există virus. Din păcate, ştirea zilei este că există virus, că este periculos şi că, dacă ne jucăm cu această situaţie, se întoarce împotriva noastră. Tot ce am muncit împreună o să pierdem în următoarea perioadă şi mai ales la toamnă, dacă nu respectăm regulile", a afirmat acesta.

Aproximativ 200 de oameni s-au strâns, vineri, după ora 17.00, în Piaţa Victoriei, pentru a protesta faţă de măsurile adoptate de autorităţi în contextul epidemiei de COVID-19. Ei nu au purtat mască şi nu au păstrat distanţa minimă de 1,5 metri.

În faţa Palatului Victoria au fost prezenţi tineri, persoane în vârstă şi chiar şi copii. Între ei, s-a aflat şi fostul europarlamentar Adrian Severin şi fostul ministru Bogdan Stanoevici.

Oamenii prezenţi la protest au stat unii lângă alţii, unii dintre ei strângându-şi mâna sau îmbrăţişându-se.

Protestul a fost anunţat pe Facebook, iar oamenii cer „pedepsirea tuturor făptuitorilor care au încălcat legile şi Constituţia prin instituirea decretului stării de urgenţă şi a tuturor măsurilor ulterioare acestuia, cu complicitatea Parlamentului”.

CTP, critici dure la adresa protestatarilor din Piaţa Victoriei: Nu o să-i numesc proşti, ci inteligenţi asimptomatici. Îşi bat joc de morţi

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite