Tinerii romi beneficiează de burse de pregătire pentru o carieră medicală. Vezi aici detalii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Detalii despre program pe www.burseromi.ro
Detalii despre program pe www.burseromi.ro

Elevii de etnie romă din clasa  a XII-a sau a XIII-a care vor să îşi facă o carieră în domeniul medical pot beneficia de un program de pregătire gratuită timp de un an.

Elevii de liceu romi din clasa a XII-a sau a XIII-a (în anul şcolar 2011 – 2012) care vor să devină profesionişti în domeniul medical sunt sprijiniţi în cadrul proiectului "O generaţie de specialişti romi în domeniul medical" să îşi împlinească visul. Aceştia vor fi pregătiţi în ultimul an de studiu liceal la materiile necesare admiterii în universităţi, facultăţi, colegii de medicină şi şcoli postliceale sanitare, se arată într-un comunicat al ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei.

Elevii romi care vor fi admişi în centrele de tutorat pot beneficia de burse lunare în valoare de 200 de lei şi de meditaţii în regim gratuit la materiile biologie, chimie sau fizică.

La sesiuunile de pregătire ce vor fi organizate pe parcursul anului şcolar 2011 - 2012, vor participa 60 de profesori de specialitate.

Cei care vor să se înscrie în program trebuie să acceseze site-ul www.burseromi.ro, să completeze formularul online şi să transmită prin poştă o serie de documente solicitate. Vezi aici detalii!

Termenul limită de aplicare în program este 30 septembrie 2011.

Tutoratul este una dintre principalele componente de intervenţie directă prin care dorim să facilităm accesul liceenilor romi la studii superioare în domeniul medicinei” a declarat Andreea Chelaru, manager proiect, ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei.

Tabere gratuite

Elevii romi selectaţi în proiect vor avea ocazia să participe la tabere de motivare. Taberele vor fi organizate într-un mediu care va combina jocul cu educaţia şi consilierea profesională. Managementul carierei, leadership-ul şi lucrul în echipă, comunicarea eficientă şi responsabilităţile profesiei în domeniul medical sunt doar câteva dintre temele abordate în programa educaţională a taberelor.

ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei implementează proiectul "O generaţie de specialişti romi în domeniul medical" în perioada ianuarie 2011 – ianuarie 2014, în parteneriat cu Fundaţia Roma Education Fund Romania, Asociaţia Medicilor Rezidenţi, Centrul Romilor pentru Politici de Sanatate – SASTIPEN şi Open Society Institute. Componenta Tutorat este coordonată de Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate – SASTIPEN.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite