Titus Corlăţean, despre cel de-al treilea supravieţuitor român: „A ajuns în ţară. E foarte fericit că e în viaţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corlăţean a confirmat că cel de-al treilea supravieţuitor român a ajuns în ţară FOTO Adevărul
Corlăţean a confirmat că cel de-al treilea supravieţuitor român a ajuns în ţară FOTO Adevărul

Ministrul de Externe Titus Corlăţean a dezvăluit marţi dimineaţă că cel de-al treilea român care a supravieţuit crizei ostaticilor din Algeria a ajuns în ţară şi se află într-o stare de sănătate bună. De asemenea, ministrul le-a promis jurnaliştilor că românul le va povesti cum a scăpat din mâinile teroriştilor.

Întrebat ce se întâmplă cu cel de-al treilea român care a supravieţuit atacului terorist din Algeria, Corlăţean a replicat: „A ajuns (în România - n.red.). Azi dimineaţă am avut o discuţie personală cu cel de-al treilea, care de fapt este primul dintre cetăţenii români care a scăpat şi practic a fost eliberat pentru că a fost o acţiune a armatei algeriene care a permis o mutare a liniei de luptă şi a permis evadarea respectivă”.

„Acest om are o istorie pe care v-o va pevesti domnia sa, eu am discutat la telefon imediat după eliberare, atunci când colegii noştri de la Ambasadă l-au putut prelua la Alger. Este în ţară, este foarte fericit că este în viaţă şi vă va spune cum l-am ajutat, cum l-a ajutat MAE, ambasada, autorităţile române, pentru că un anumit aspect pe care îl las pe el să vi-l povestească, i-a salvat până la urmă viaţa”, a mai declarat Corlăţean, marţi, de la sediul Parlamentului.

Trupurile neînsufleţite ale celor doi români ucişi săptămâna trecută în Algeria au fost aduse marţi dimineaţă, în ţară cu o aeronavă militară. Familiile lor au dorit însă să nu se ţină o ceremonie oficială la baza militară unde a aterizat avionul militar.

Cortegiul funerar cu trupurile celor doi români ucişi în Algeria a fost escortat de la Aeroportul Militar Otopeni până la Ploieşti de către echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Trupurile lui Tiberiu Ionuţ Costache şi Mihail Marius Bucur au fost transportate la sediul Serviciului de Medicină Legală (SML) Prahova, unde urmează să fie efectuate necropsiile pentru stabilirea cauzelor morţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite