Toader, despre întârzierea documentelor pentru extrădarea lui Ghiţă: Au făcut două săptămâni de la Curtea de Apel Ploieşti, şi pe jos ar fi ajuns mai devreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat miercuri, referindu-se la informaţiile din presa sârbă referitoare la faptul că instanţa din Belgrad nu a primit documentele necesare extrădării şi că în acest caz cel mult ar trebui întrebată Curtea de Apel Ploieşti de ce a avut nevoie de două săptămâni pentru a trimite documentele în original, apreciind că şi pe jos ar fi ajuns mai devreme.

În ceea ce priveşte o eventuală întâlnire cu Ghiţă, a precizat că nu discută un inculpat direct cu ministrul, oricare ar fi acesta.

"Pentru corecta informare a opiniei publice, ar trebui să transmiteţi următoarea informaţie corectă. Pe data de 27 februarie, Ministerul Justiţiei a primit de la Curtea Supremă din Serbia solicitarea unor clarificări suplimentare privind activitatea  infracţională desfăşurată de către inculpatul a cărui extrădare se cere. Imediat am transmis solicitarea la Curtea de Apel Ploieşti, pe 27 februarie. Pe 7 martie Curtea de Apel Ploieşti ne-a transmis documentele. Ministerul Justiţiei le-a tradus. Pe 8 martie le-a transmis prin fax la Curtea Supremă din Serbia, cu dovadă de expediere, cu dovadă de primire. Am solicitat Curţii de Apel cum cere procedura de extrădare documentele în original. Dacă ni le-a trimis în copie pe 7 martie, în original ni le-a trimis pe 21 martie 2008. În aceeaşi zi, 21 martie, au fost transmise prin curierat rapid către Ministerul Justiţiei din Serbia şi avem dovada primirii la ministerul din Serbia pe 23 martie. Cel mult puteţi întreba Curtea de Apel Ploieşti de ce i-au trebuit două săptămâni, de pe 7 martie până pe 21 martie, să ajungă de la Ploieşti la Ministerul Justiţiei din România unde ar fi ajuns şi pe jos mai devreme de două săptămâni", a spus ministrul.

Întrebat despre o întâlnire în Serbia cu Sebastian Ghiţă, Toader a explicat: "Cum să se întâlnească un ministru al Justiţiei cu cineva care este în procedură de extrădare. Unii m-au întrebat dacă nu participă la discuţii cu ministrul Justiţiei. Este absolut imposibil. V-am declarat, vă repet dacă vreţi, nu-i problemă. Nu că n-am avut. Nici măcar nu l-am văzut, cum nu l-aţi văzut dvs ieri sau alaltăieri".

În ceea ce priveşte afirmaţiile lui Sebastian Ghiţă conform cărora i-a trimis documente cu fabricarea dosarelor în cazul său, ministrul Justiţiei a spus că "nu poartă un inculpat în mod direct cu ministrul Justiţiei oricare ar fi el".

"Deci el are o procedură de extrădare în Serbia şi trebuie să se adreseze instanţei din Serbia, nu Ministerului Justiţiei din România", a explicat Tudorel Toader.

Comentând solicitarea lui Ghiţă de a renunţa la procedura de extrădare, ministrul a afirmat: "Nu-mi cereţi acuma aici ca eu să comentez ce au comentat unii la televizor. Ministrul discută oficial pe canale oficiale prin documente înregistrate oficial. Nu mă puneţi pe mine acuma să comentez, nici nu am văzut aseară eram pe drum veneam, să comentez ce a spus nu ştiu cine la televizor".

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite