Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Tobă, la Consiliul JAI: Terorismul trebuie să simtă mai mult ca oricând răspunsul nostru comun

8
20 Nov 2015 17:08:51
Autor: Mediafax
Tobă, la Consiliul JAI: Terorismul trebuie să simtă mai mult ca oricând răspunsul nostru comun FOTO Mihaela Cojocariu
Tobă, la Consiliul JAI: Terorismul trebuie să simtă mai mult ca oricând răspunsul nostru comun FOTO Mihaela Cojocariu

Ministrul de Interne Petre Tobă a declarat, vineri la Consiliul JAI de la Bruxelles, că terorismul trebuie "să simtă mai mult ca oricând răspunsul nostru comun", arătând că şi România a fost lovită de terorism, prin moartea a doi cetăţeni ai săi în atacurile de la Paris.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, şi ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, au participat vineri la Bruxelles, la Consiliul extraordinar Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), convocat ca urmare a atentatelor teroriste care au avut loc pe 13 noiembrie în Franţa, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Miniştrii au transmis condoleanţele si solidaritatea poporului român cu victimele şi familiile acestora.
Poziţia României, exprimată în intervenţiile celor doi oficiali români, este cea de susţinere a măsurilor care asigură securitatea cetăţenilor europeni şi protejarea valorilor şi a principiilor care fundamentează construcţia europeană.

România va contribui la implementarea urgentă a unui registru european cu numele pasagerilor (PNR), complet şi eficient, şi sprijină o mai bună cooperare între serviciile şi autorităţile de aplicare a legii din statele membre pentru a valorifica informaţiile pe care acestea le deţin. În raport cu activitatea agenţiilor europene, este important să se asigure resursele necesare, dar şi un cadru juridic clar, care să permită acţiuni eficiente, spune MAI.

"România nu s-a confruntat până acum cu acest fenomen pe teritoriul naţional, dar România a fost lovită de terorism: cetăţeni români au murit la Paris. Terorismul trebuie să simtă mai mult ca oricând răspunsul nostru comun", a spus Petre Tobă, în intervenţia sa.

În ceea ce priveşte implicaţiile fenomenului migraţiei asupra securităţii Uniunii Europene, ministrul afacerilor interne a menţionat că România are experienţa utilizării unor tehnologii eficiente, aşa cum este cea implementată la frontiera noastră maritimă, şi susţine urgentarea eforturilor pentru implementarea la nivel european a unor astfel de tehnologii.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a reafirmat poziţia constantă a României referitor la problema radicalizării şi implicaţiile privind sistemele penitenciare, de susţinere a identificării de soluţii atât la nivel naţional, dar, mai ales, la nivelul UE.

La Consiliul extraordinar JAI, s-au adoptat concluziile Consiliului UE şi ale statelor membre reunite în cadrul Consiliului privind combaterea terorismului în cuprinsul cărora se identifică arii
prioritare de acţiune: Registrul privind Numele Pasagerilor (PNR), armele de foc, consolidarea controalelor la frontierele externe, schimbul de informaţii, finanţarea terorismului, răspunsul justiţiei penale la terorism şi extremismul violent, precum şi angajamentul de finanţare a acestor măsuri prioritare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Leon Gorki
20.11.2015, 17:33:50

Aveti dreptate domnule Toba . Terorismul trebuie sa simta raspunsul nostru comun. Acestea sunt pareri discursuri , vorbe la modul general. Concret , .....??? Noi vrem sa stim ce au cerut tovarasii de la Bruxelles? Au insistat inca pe cote de imigranti????

Utilizator Adevărul
21.11.2015, 00:38:14

Comentariu considerat abuziv.

Leon Gorki
20.11.2015, 17:37:02

Ati fost la Bruxelles sa aparati interesele statului Roman si ale cetatenilor romani ? Sau ati fost ca sluga sa vi se transmita ultimele indicatii pretioase ce trebuie puse imediat in practica.

Utilizator Adevărul
20.11.2015, 17:58:33

Comentariu considerat abuziv.

emil sava
20.11.2015, 17:56:52

domnu ministru,si clanurile tziganasti si bandele de "interlopi",in fapt adunaturi de derbedei,ar trebui sa simta ca politia ii calca.da rau de tot !

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările