Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Tone de deşeuri descoperite în Sinteşti: amenzi de peste 350.000 de lei. Într-o curte se dezmembra un autobuz VIDEO

5
28 Nov 2021 10:34:44
Autor: Lorena Mihăilă
Foto Facebook/Garda de Mediu
Foto Facebook/Garda de Mediu

Garda de mediu a descoperit tone de deşeuri în comuna Sinteşti de lângă Bucureşti. Inspectorii de mediu spun că aici se fac dezmembrări în aproape fiecare curte şi că nimeni nu răspunde pentru acestea. Într-o curte era un autocar parţial dezmembrat.

Robert Thuma, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, a spus că la ampla acţiune în Sinteşti-Ilfov au participat peste 120 de oameni în teren de la Garda de Mediu, jandarmerie şi de la poliţie.

Au fost date „12 amenzi în valoare totală de 350.000 lei, s-au confiscat 12 tone de metal şi 3 tone de cauciucuri şi cea mai mare captură a fost un autocar parţial dezmembrat găsit într-o gospodărie.” 

Acesta a precizat că deşeurile au fost identificate cu o dronă care este folosită pentru descoperirea în timp real a zonelor unde sunt gunoaie necontrolate.

„Urmează la începutul anului viitor să montăm un sistem de camere de supraveghere în Vidra şi în Jilava, acolo unde sunt arderi în mod uzual", a mai spus Robert Thuma.

„Aici se fac dezmembrări în aproape fiecare curte şi nimeni nu răspunde”

 Garda de Mediu a scris pe pagina de Facebook că „În această zonă, aproape fiecare curte este un depozit de deşeuri metalice, iar câmpurile sunt transformate în gropi de gunoi.".

„Aici, toată lumea cumpără şi vinde pe persoană fizică, fără nici o problemă şi profită de faptul că legislaţia actuală nu le permite autorităţilor să confişte mărfurile de pe terenurile private, chiar dacă sunt bunuri furate sau fără acte de provenienţă. 

Aici se fac dezmembrări în aproape fiecare curte şi nimeni nu răspunde pentru scurgerea uleiului de pe sol sau activitatea neautorizată. Le dăm amenzi, confiscăm ce e pe domeniul public, apoi ei o iau de la capăt cu toate ilegalităţile. Echipele mixte de control au ajuns în zonă, de la primele ore ale dimineţii, şi după o supraveghere a întregii zone, cu drona Consiliului Judeţean Ilfov, au descins în mai multe puncte importante din localitate, din care pleacă cele mai multe din deşeurile incendiate pe câmpuri”, a declarat Comisarul General al GNM, Marioara Gătej.

VIDEO

Cea mai importantă „captură" a fost un autocar parţial dezmembrat, descoperit într-o curte.

Pe lângă acesta au mai fost confiscate şi multe tone de metale feroase, printre care şi un cuptor rotativ pentru topire şi peste 500 de kg de materiale neferoase şi mai mult de 3 tone de de anvelope pregătite pentru incendiere pe câmpurile din imediata vecinătate a localităţii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Coco Cocos
28.11.2021, 11:56:39

felicitări, Garda de mediu! amenzi mult mai mari, dosare penale, închisoare...dacă s-ar face așa ceva în Germania sau alte țări mai avansate...

-8 (8 voturi)
imsi2 imsi2
28.11.2021, 14:35:45

Coco Cocos Fix asa se fac dezmembrarile in Germania si Olanda. sau Belgia Intr un primetru (curte sau santier) se dezmembreaza auto, camioane, aragaze, samd adica tot ce poate fi recuperat din gropile de gunoi oficiale. Metalul rezultat este apoi valorificat fie direct la procesatori (siderurgie) sau intermediari. Doar nu va inchipuiti ca in industria asta lucrreaza farmacisti si chimisti si Greta Autista.

-8 (8 voturi)
Stefan din Nord
28.11.2021, 12:29:41

Cam 80 la suta dintre locuitorii acestei localitati trebuie legati si inchisi la loc sigur Orice alta pedeapsa este inutila ,cat timp sunt liberi vor continua sa-i ,afume pe bucuresteni si pe cei din localitatile vecine .

-7 (9 voturi)
imsi2 imsi2
28.11.2021, 14:46:52

Nu vad ce pericol ecologic prezenta autobuzul ala ? Era o masa de fier care facuta bucati era vanduta cu 0.60 lei/kg la centrele de fier vechi. Asa o tona de fier deci cam 600lei ajunge la groapa de gunoi unde se va transforma in oxid de fier ce va ajunge in panza de apa freatica si de aici in paharele gardistilor de mediu care vor remarca ce culoare rosiatica are apa asta ia sa amendam apa nova. Uite asa isi dau astia de lucru. Mai bine stateau gardistii cu degetul in kuer, jucau table la sediu si il luau la intrebari pe mucusor ecologistul lui peste care nu stie (sau stie dar ne crede pe noi prosti si asa isi serveste prietenii din imobiliare) ca daca nu primesti raspuns la o cerere in timpul legal de raspuns aia se considera aprobata tacit. Asta este motivul pt care niste case istorice sunt darimate in Bucuresti chiar acum in timp ce gardistii umbla sa gaseasca farmacii in curtile valorificatorilor de gunoaie.

-8 (8 voturi)
imsi2 imsi2
28.11.2021, 14:47:47

Era o stire daca aia descopereau acolo pajisti verzi fluturi si miros de odicolon. Ce Dzeu poti gasi intr un depozit de gunoi decat resturi si alte troace ce asteapta o ultima valorificare. Ca de obicei autoritatile astea create doar ca sa sune bine adeptilor Gretei in loc sa indrume si sa organizeze pt a ecologiza industria asta a recuperarilor ei aleg calea cea mai daunatoare si pt mediu si pt oamenii ce si castiga painea din ea adica sa o desfiinteze.

-8 (8 voturi)
Modifică Setările