Top 15 destinaţii de vacanţă perfecte pentru turiştii vaccinaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Campaniile de vaccinare desfăşurate în tot mai multe ţări au readus speranţa că ne vom putea relua obiceiurile de a călători şi a pleca în vacanţe peste hotare.

Uniunea Europeană lucrează la adeverinţa electronică verde, care le va permite cetăţenilor UE vaccinaţi să călătorească liber pe continent, dar unele ţări îşi fac deja propriile planuri.

European Best Destinations a avut în vedere o serie de criterii - inclusiv incidenţa virusului şi discuţiile legate de paşapoartele COVID - pentru a face un clasament cu cele mai bune destinaţii de vacanţă pentru vara lui 2021, arată digi24.ro.

Lista include destinaţii de vacanţă la plajă, dar şi de city break-uri în nouă ţări diferite.

15. Stockholm, Suedia

Suedia a folosit diferite strategii în abordarea pandemiei şi a sprijinit imediat ideea paşapoartelor de vaccinare pentru turişti, dar şi pentru activităţile interne. Stockholm este un oraş excelent pentru un city break, cu atracţii culturale, gastronomice şi cu opţiuni variate în ceea ce priveşte activităţile în aer liber.

14. Insula Kos, Grecia

Grecia este pregătită să-i primească pe cei cu certificate de vaccinare sau teste negative pentru COVID-19 făcute cu cel mult 72 de ore înainte de sosire. Insula Kos este renumită pentru plajele cu nisip fin şi pentru apa caldă şi limpede.

13. Insulele Canare, Spania

Spania intenţionează să includă paşapoarte de vaccinare în planurile ei care au ca scop realizarea unor coridoare de călătorie şi va fi deschisă pentru cei care sunt vaccinaţi sau pot prezenta un test negativ COVID-19.

12. Copenhaga, Danemarca

Danemarca are paşapoarte de vaccin pentru propriii cetăţeni din februarie 2021 şi le va accepta şi pe cele emise în alte ţări, dar şi dovada unui test negativ.

11. Insula Rodos, Grecia

Grecia este bucuroasă să primească vizitatorii care au fost vaccinaţi, fără a fi necesară o perioadă de carantină sau un test, şi îi acceptă şi pe turiştii cu un test COVID-19 negativ făcut în ultimele 72 de ore. Rhodos are ruine medievale, dar şi plaje şi este o destinaţie excelentă pentru cei care adoră să exploreze.

10. Rubjerg Knude, Danemarca

După ce a introdus paşapoarte de vaccinare pe plan intern, pentru intrarea la concerte şi petreceri la restaurante, Danemarca îi va primi cu bucurie şi pe străinii vaccinaţi. Rubjerg Knude este una din atracţiile turistice importante din ţară.

9. Atena, Grecia

Atena este un oraş istoric, cu foarte multe monumente şi atracţii culturale. De asemenea, este renumit pentru restaurante şi activităţi în aer liber, fiind un oraş perfect pentru un city break şi chiar o vacanţă mai lungă.

8. Sevilla, Spania

Coridoarele de călătorie ale Spaniei permit vizitarea oraşului Sevilla, cu adeverinţă de vaccinare. Sevilla este recunoscută pentru cele mai frumoase plaje din Spania şi castele uimitoare.

7. Regiunea Cavtat Konavle, Croaţia

Croaţia a menţinut la un nivel destul de scăzut infectările şi este gata să primească atât turişti vaccinaţi, cât şi cu un test negativ. Cavtat şi regiunea Konavle sunt renumite pentru apele lor albastre şi mâncarea fantastică.

6. Islanda

Prima ţară din listă care a implementat paşapoarte de vaccinare pentru cetăţenii săi, Islanda este locul ideal pentru o pauză de weekend sau un sejur mai lung.

5. Cefalonia, Grecia

Restaurantele şi barurile din Kefalonia sunt deschise de la mijlocul lunii aprilie, iar insula are plaje suficient de mari pentru a menţine distanţarea socială.

4. Rethymno, Grecia

O altă destinaţie renumită din Grecia, cu atracţii culturale şi gastronomice.

3. Azore, Portugalia

Portugalia acceptă paşapoarte de vaccinare din alte ţări şi Azore, fiind primul arhipelag din lume care are o populaţie complet vaccinată, va fi o destinaţie animată. Cei nevaccinaţi sunt primiţi cu condiţia să aibă un test negativ.

2. Madeira, Portugalia

Perfectă pentru cei care caută activităţi în aer liber, Madeira a avut un nivel scăzut de infectări pe tot parcursul pandemiei.

1. Tbilisi, Georgia

Cea mai sigură destinaţie din vara anului 2020, Tbilisi a fost deschisă pentru turiştii vaccinaţi imediat ce vaccinul a fost disponibil. În Georgia se poate călători cu o hârtie care să ateste vaccinarea cu cele două doze.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite