Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Totul despre noua campanie de vaccinare. Schimbările şi noutăţile anunţate de autorităţi

3
27 Apr 2021 18:42:24
Autor: Maria Ţaga
Noile măsuri au ca scop facilizarea procesului de imunizare.
Noile măsuri au ca scop facilizarea procesului de imunizare.

Autorităţile au anunţat, marţi, printr-o postare pe Facebook, câteva schimbări şi noutăţi pentru următoarea perioadă a campaniei de imunizare împotriva COVID-19.

Noile măsuri de facilitare a accesului la vaccinare se referă la posibilitatea efectuării celei de-a doua doze de vaccin într-un centru diferit faţă de cel în care s-a făcut prima doză, în funcţie de disponibilitatea locurilor şi cu minim 72 de ore înainte de programare (se va operaţionaliza până săptămâna viitoare).  

De asemenea, autorităţile doresc extinderea posibilităţii de vaccinare fără programare, prin prezentarea la centrele de vaccinare, cel puţin în municipiile în care există centre regionale de depozitare, astfel încât să fie asigurată distribuirea rapidă a dozelor.

Tot în următoarea perioadă se va realiza pregătirea vaccinării pacienţilor care doresc şi care sunt internaţi în spitalele non-COVID.

Din data de  28 aprilie se va creşte capacitatea fluxului în care se administrează vaccin Pfizer la 96 de persoane pe zi, iar din data de 29 aprilie se va deschide primul Drive-Thru din Bucureşti. De asemenea, în următoarea perioadă se vor activa şi alte centre drive-thru în ţară.

Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie va începe din data de 4 mai. În acestea, se vor folosi vaccinul Janssen produs de compania Johnson&Johnson.

În perioada 7-9 mai, în centrele de la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională, din Bucureşti, se va desfăşura Maratonul Vaccinărilor, iar în perioada 14-16 va fi Maratonul Vaccinărilor şi în Cluj-Napoca, Tîrgu-Mueş şi Iaşi.

 Vor exista şi câteva schimbări în ce priveşte platforma informatică de programare dezvoltată de STS- Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, astfel încât să se faciliteze procesul de imunizare a populaţiei.

Reprezentanţii CNCAV au anunţat posibilitatea adăugării unui număr de maxim 1.000 de beneficiari, transmiterea de mesaje prin SMS şi e-mail către persoanele care au fost notificate şi nu au finalizat programarea, dar şi transmiterea de mesaje prin SMS şi e-mail către persoanele care şi-au deschis un cont în platformă şi nu au finalizat programarea.

 

   

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

vasîli fărdecai
27.04.2021, 22:56:05

Fiasco pă toate liniile ...rămân aștia cu vaccinurile așa cum s-a mai întâmplat cu HIV, cu ebola...Fiasco la nivel global. Ai noștri ...cu dânșii pă chept apelează șî la maneliști doar, doar se mai revergorează treaba că planul la vaxuri nu iasă, căzăturilor.

Iobag Nerfos
27.04.2021, 23:19:52

De unde acum 4 luni se anunta cu mare pompa ca vaccinul nu poate fi administrat de oricine, ca trebuie transportat si pastrat in conditii speciale, acum s-a ajuns sa se faca vaccinare la colt de strada. Ca sa nu mai spun ca 80% din centrele de vaccinare nu mai au liste de asteptare (in in cateva zile se vor termina listele si in celelalte centre) dar ei maresc capacitatea de vaccinare a centrelor. Ca sa vaccineze pe cine?

Iobag Nerfos
27.04.2021, 23:25:51

In Bucuresti in momentul asta sunt 5 centre de vaccinare cu Pfizer care au in total peste 900 de locuri disponibile si ei vor sa faca vaccinare la colt de strada, ca se inghesuie lumea si nu mai fac fata :))

Modifică Setările