Traficanţi de droguri, arestaţi preventiv după ce ar fi adus în ţară aproape 5,5 kilograme de cannabis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi tineri din Capitală au fost arestaţi preventiv pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic internaţional de droguri de risc. Specialiştii precizează că aceştia ar fi din Spania în România, cu maşina, peste 5 kilograme de cannabis.

Pe 1 şi pe 2 augsut, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) i-au reţinut pe George Valentin Nechita, Iulian Ştefan Băilă, Adrian Mihai Niculae, Alexandru Militaru şi pe Bogdan Valentin .

Potrivit unui comunicat emis de DIICOT, pe 21 iulie, pe bancheta din spate a unei maşini în care se aflau Băilă şi Niculae zis „Dulău”, a fost găsit un colet ce conţinea cantitatea de 1119,90 grame de cannabis, iar în buzunarul unei portiere au fost găsite două folii din staniol ce conţineau 1,76 grame de cannabis şi un grinder care avea urme de THC.

În urma anchetei, s-a stabilit cp Nechita, Băilă, Niculae, Militaru, Gheorghe şi Dinu, membri ai grupul infracţional organizat, ar fi introdus în ţară, cu maşina, aproximativ 1.200 grame de cannabis din Spania. 

Mai mult, în primăvara anului 2016, aceştia ar fi mai adus din Spania în România, cu maşina,  4 kilograme de cannabis.

„În cauză cercetările urmează a fi continuate în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală şi ai altor membri ai grupului infracţional organizat implicaţi în introducerea pe teritoriul României, din Spania, a unor importante cantităţi de droguri de cannabis”, se arată în documentul citat.

Pe 2 august, magistraţii Tribunalului Bucureşti au dispus măsura arestării preventivă pentru 30 de zile faţă de George Valentin Nechita, Iulian Ştefan Băilă, Adrian Mihai Niculae, Alexandru Militaru şi Constantin Aurel Dinu.

Faţă de Bogdan Valentin Gheorghe, instanţa a decis arestarea la domiciliu pentru 30 de zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite