Traficanţi de droguri, reţinuţi la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal, de la Gheorgheni (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi adolescenţi din municipiul Târgu Mureş au fost depistaţi cu droguri asupra lor, în a VI-a editie a taberei EMI (Tineretul Maghiar Ardelean) de la Gheorgheni, desfasurata in perioada 11-15 august si finantata de Consiliul Judetean Harghita condus de UDMR.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Harghita au fost sesizaţi de către Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Harghita, cu privire la faptul că, în cadrul unei tabere organizată în Gheorgheni, un tânăr deţine, în scop de comercializare, fragmente vegetale, suspecte a fi droguri.

Poliţiştii antidrog din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Harghita, s-au deplasat la faţa locului şi cu sprijinul poliţiştilor din localitate, i-au identificat pe G.A.O., de 16 ani şi M.Z.O., de 17 ani, ambii din Târgu Mureş,  care deţineau, în vederea comercializării şi a consumului propriu, cantitatea de 67,3 grame cannabis.

Din cercetări a rezultat faptul că G.A.O., în cursul lunii iulie 2010, a recoltat plante de cannabis dintr-o floră spontană pe care le-a depozitat acasă. La data de 10 august a.c., împreună cu M.Z.O., s-a deplasat la Gheorgheni pentru a participa la tabăra respectivă,  intenţionând să comercializeze şi să consume drogurile acolo.

Se efectuează cercetări faţă de G.A.O. şi M.Z.O.  pentru săvârşirea infracţiunilor de   „Trafic de droguri de risc, fără drept" şi „Deţinere de droguri de  risc, fără drept, pentru consum propriu", iar faţă de cei doi procurorul D.I.I.C.O.T. a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o durată de 30 zile.

Contactat telefonic de ziuaveche.ro, Soos Sandor, principalul organizator al evenimentului de la Gheorgheni, a declarat ca respectivul incident a fost unul izolat si a tinut sa sublinieze faptul ca ei nu tolereaza astfel de “derapaje” in cadrul taberei. “Organizatorii i-au prins si i-au predat politiei pe cei care detineau droguri (...), politistii ne-au multumit si au sustinut ca la nici un festival nu au mai avut parte de o astfel de cooperare din partea organizatorilor”, a mai spus Soos Sandor.

CITEŞTE ŞI:

Extremiştilor de la Karpatia le place să cânte rock împotriva românilor, pe banii lor, la tabara de la Gheorgheni

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite