Traian Băsescu a cerut revizuirea sentinţei de colaborator al Securităţii. Ce beneficii a pierdut fostul şef de stat în urma deciziei Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Basescu FOTO Facebook / Arhivă personala
Traian Basescu FOTO Facebook / Arhivă personala

Fostul preşedinte al României a cerut revizuirea sentinţei prin care i s-a atribuit calitatea de colaborator al fostei Securităţi, în urma unei decizii a instanţei, la sesizarea CNSAS. Curtea de Apel Bucureşti a programat dezbaterile în data de 21 octombrie, conform portal.just.ro.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a stabilit pe 23 martie că fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a colaborat cu fosta Securitate, decizia fiind una definitivă. 

Decizia instanţei a venit după ce documentele depuse în instanţă de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) au arătat că Băsescu ar fi avut un ofiţer de legătură desemnat de fosta Securitate, cu gradul de locotenent-colonel şi că ar fi dat două note informative olografe, semnate cu numele de cod „Petrov”.

Conform CNSAS, pe parcursul colaborării cu Securitatea, Traian Băsescu a furnizat informaţii prin care denunţa colegii de facultate şi de serviciu pentru presupuse „activităţi potrivnice regimului totalitar comunist”.

Băsescu, lăsat fără beneficiile funcţiei de fost şef de stat

În urma deciziai instanţei, RAAPPS l-a obligat pe Traian Băsescu să părăsească vila de protocol, la care avea dreptul. De asemenea, fostul preşedinte a rămas fără pază de la Serviciul de Pază şi Protecţie. Nu în ultimul rând, Traian Băsescu nu mai are nici pensie specială, care în prezen se ridică lunar la aproape 20.000 de lei. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite