Traian Băsescu deschide un al doilea proces împotriva SPP

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu FOTO Inquam Photos/Ruxandra Nitescu
Traian Băsescu FOTO Inquam Photos/Ruxandra Nitescu

Traian Băsescu a deschis la Curtea de Apel Bucureşti un al doilea proces împotriva Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP). Fostul preşedinte al României solicită anularea deciziei prin care i-a fost retras dispozitivul de protecţie şi pază cuvenit foştilor şefi de stat.

În urma deciziei definitive a ÎCCJ privind verdictul de colaborare al fostului preşedinte cu Securitatea, Traian Băsescu a pierdut privilegiile care îi erau acordate conform legii, precum pensia specială, locuinţă de protocol şi consilier, dar şi protecţia SPP.

Traian Băsescu nu părăsit însă locuinţa de protocol, susţinând că nu s-a mutat încă pentru că nu este gata apartamentul pe care l-a achiziţionat. Fostul şef de stat a mai spus că a primit notificarea de la RAAPPS, în care se spune că trebuie să evacuez imobilul, dar că nu i s-a dat un termen. 

„Eu sper să fie o plecare civilizată”, a subliniat Băsescu, în timp ce RAAPPS anunţă că va demara procedurile de evacuare.

Acum, Traian Băsescu a deschis un al doilea dosar împotriva SPP pentru retragerea dispozitivului de protecţie şi pază. 

Dosarul a fost înregistrat sub numărul 3570/2/2022 pe data de 16 şi urmează să primească termen de judecată, obiectul procesului fiind „anulare act administrativ notificare nr.1029/28.03.2022”. 

Fostul preşedinte a mai deschis un dosar în luna aprilie, cu acelaşi obiect, în cadrul căruia a fost amânată pentru data de 27 mai soluţionarea. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite