Traian Băsescu s-a prezentat la Judecătoria Sectorului 5

0
Publicat:
Ultima actualizare:
traian basescu foto eduard enea

Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a prezentat joi la Judecătoria Sectorului 5, în dosarul în care Parchetul General solicită redeschiderea urmăririi penale împotriva fostului preşedinte referitor la o declaraţie făcută de acesta în 2007, în contextul demersurilor de suspendare a sa din funcţie.

Deşi procesul lui este programat la ora 12, fostul şef al statului s-a prezentat la sediul instanţei încă de la ora 08.40, relatează Agerpres.

Parchetul General a deschis acest dosar pe numele lui Traian Băsescu pe baza unei plângeri depuse împotriva fostului preşedinte de Ioan Şerb. Deşi iniţial cererea Parchetului a fost trimisă la Curtea Supremă, instanţa şi-a declinat competenţa în favoarea Judecătoriei Sectorului 5.

„Cineva a cerut să fiu anchetat pentru fals în declaraţii, pentru că în 2007 am spus că demisionez în cinci minute şi nu am demisionat. Şi acum Parchetul General a cerut redeschiderea acestui dosar”, a declarat Băsescu la începutul lunii octombrie.

Concret, pe 17 aprilie 2007, Traian Băsescu a declarat că dacă Parlamentul va vota suspendarea sa din funcţie, îşi va da demisia în cinci minute. Ulterior, Băsescu a renunţat la acea decizie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite