Traian Băsescu, socru mic pentru a treia oară. Fiica cea mare, Ioana, a fost cerută în căsătorie în seara de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Băsescu
Ioana Băsescu

Fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu a fost cerută în căsătorie de iubitul său, Radu Petru Pricop. După numai şase luni de relaţie, Ioana Băsescu, notar de profesie, a primit inelul de logodnă chiar în Ajunul Crăciunului. Nunta va avea loc în vara anului 2014.

Cei doi se cunosc de cinci ani, însă până în aprilie 2013 ambii se aflau în relaţii de lungă durată. În această vară, fiica cea mare a preşedintelui şi avocatul Pricop au început să se afişeze împreună la evenimente publice, fiind surprinşi în repetate rânduri de fotografii publicaţiilor tabloide.

Ioana Băsescu şi Radu Petru locuiesc deja împreună, iar surse din apropierea lor susţin că cei doi se comportă ca o familie.

FOTO Cancan

image

Potrivit apropiaţilor fiicei mari a lui Traian Basescu, avocatul a plănuit momentul în cel mai mic detaliu şi a cerut-o de soţie pe Ioana în seara de Crăciun, într-un cadru romantic. Aceasta a acceptat fără ezitare propunerea, arătându-se extrem de încântată.

Ioana Băsescu se află la a treia logodnă, ultima fiind cu afaceristul Giovanni Francesco, alături de care a avut o relaţie de şase ani, încheiată la începutul anului curent după nenumărate escapade ale italianului.

image

La numai 26 de ani, Ioana s-a căsătorit cu solistul trupei Proconsol, Bodo, pe care tatăl său, pe atunci primar al Capitalei, nu l-ar fi agreat foarte mult, conform apropiaţilor familiei Băsescu. Presărată cu multe momente de neîncredere, relaţia s-a încheiat cu un divorţ discret în 2006, după numai trei ani de mariaj. 

image

Radu Petru Pricop are 35 de ani şi provine dintr-o familie înstărită. El locuieşte într-o zona de lux a Bucureştiului şi conduce maşini de lux: un Mercedes SL 63 AMG, în valoare de 150.000 de euro şi un Maserati, de peste 100.000 de euro.

Radu este avocat definitiv asociat la SCA Pricop şi Banu, o firmă de avocatură fondată de avocaţii Octavian Gabriel Banu, Radu Petru Pricop, Stelian Bizdrigheanu şi Iuliana Păun. Printre clienţii casei de avocatură s-a numărat şi Elena Băsescu, în procesele pe care ea le-a intentat,acum trei ani.

Implicat în afaceri controversate

Numele viitorului ginere al şefului statului figurează printre puţinele persoane care au primit despăgubiri de la statul român, „afacerea" fiind catalogată ca a doua la nivel naţional. 

Curtea de Apel Piteşti a admis cererea avocatului Radu Pricop şi a altor patru reclamanţi prin care ANRP a fost obligată să emită titlu de despăgubiri pentru suprafaţa de 905.000 mp teren din Ştefăneşti (90,5 ha) la valoarea de 44,1 milioane lei, potrivit raportului de evaluare întocmit de firma bucureşteană Romcontrol, deţinută de către soţul Andreei Paul, prim-vicepreşedinta PDL.

Decizia instanţei piteştene a fost atacată însă la Curtea Supremă dar instanţa a respins recursul declarat de Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP. Astfel, iubitul Ioanei Băsescu şi ceilalţi reclamanţi vor primi peste 440 de miliarde de lei vechi, aproximativ 10 milioane de euro de la statul român, aceasta fiind cea mai mare despăgubire aprobată vreodată în Argeş şi a doua la nivel naţional, după cea dată lui Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, aproape 70 de milioane de euro.

Societatea de avocatură fondată de Radu Pricop ar fi avut şi două contracte în 2010 cu Spitalul Universitar de Urgenţă. În urma serviciilor juridice prestate, Pricop a primit 400 milioane de lei vechi. Managerul Spitalului Universitar de Urgenţă este argeşeanul Cătălin Cârstoiu, finul preşedintelui Traian Băsescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite