Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Traian Băsescu între Lăcustă Vodă şi sărmanul Rege Lear

45
2 Oct 2016 10:44:58
Mircea Morariu

Plouă în acest week end cu scrisori deschise, cu articole ale unor mari personalităţi cu veleităţi de guru, suntem copleşiţi de-a dreptul de mărturii actuale, scrise sub presiunea evenimentelor recente ori cu de arhivă  ale unor bloggeri mai mult sau mai puţin cunoscuţi

Scrieri pe sugativă în care respectivii îşi iau rând pe rând adio de la cel pe care l-au adulat, l-au socotit salvatorului naţiunii, ctitorul inegalabil şi fără prihană al Statului de drept. Se despart liric de Traian Băsescu, insul care în zilele din urmă şi-a mai dat o dată în petic, şi-a dovedit micimea şi esenţa de mahalagiu. Cum a făcut din 2015 încoace, de când nu mai bântuie prin palatul Cotroceni, aproape zi de zi. Debitând prostii cu nemiluita ba pe la b1tv,  ba pe la Televiziunea lui Sebi Ghiţă

Nu, nici unul dintre semnatarii acestor texte fals dezamăgite, de conjunctură, nu recunoaşte că ar fi greşit. Că ar fi căzut în capcană sau că ar fi fost păcălit. Nici vorbă.

Vezi Doamne, pe vremea când numitul Băsescu Traian le era cârmaci, le părea titan al gândirii şi al faptei, omagiat pentru aceasta câteodată chiar mai abitir decât fusese până în 1989 Nicolae Ceauşescu, campion al luptei anti-corupţie, când fostul preşedinte devenise Omul cu O mare, tot la fel ca Ceauşescu, pentru care a fost deturnată misiunea canalului TVR Info transformat de numiţii Lăzescu Alexandru şi Culcer Rodica, Ciureştii pe stil nou, în oficină de propagandă, articlierii agitaţi  din aceste zile au ştiut foarte bine ce fac. Au fost lucizi. Ce mai, Băsescu era, mă-nţelegi, un far luminos, un fel de Petru cel Mare al României, un reîntemeietor.

A fost păstoriţi, pesemne, de un ins pur, un cruciat, un geniu nerecunoscut doar de românii cu mentalităţi comunistoide care în iulie 2012, în număr de aproape 8 milioane, s-au prezentat la urne votându-i demiterea şi dând astfel ceea ce Ioana D’Arc a României, azi bruxelleza, ieri procuroare comunistă pe nume Monica Macovei, a numit lovitură de stat.

Unde mai pui că acelaşi Traian Băsescu, fost trimis cu voia şi semnătura Elenei Ceauşescu şef de misiune navală la Anvers, a condamnat în 2006, în înalta lui calitate de şef de Stat, în mod oficial comunismul, înfruntând un Parlament pe jumătate ostil.

Cei ce îşi iau azi trişti-melancolici, în fraze meşteşugite, adio de la dl. Traian Băsescu şi vorbesc poetic despre „misterioasele abisuri ale fiinţei omeneşti” suferă de cruntă amnezie. Uită cât de greu s-a lăsat convins dl. Băsescu să facă asta, cât s-a codit. Şi nici nu ţin seama că odată reuniunea parlamentară încheiată, dl. Băsescu nu a mai făcut nimic.

Le-a tăiat în 2010 salariile românilor de rând, însă nu a îndrăznit sub nici o formă să amputeze pensiile cu multe zerouri ale fostei nomenclaturi comuniste ori ale vechilor ofiţeri din „Securitatea cea bună”, securitatea lui Ceauşescu. Indivizi care şi azi prosperă, fac afaceri mănoase şi sunt regulat poftiţi pe la sindrofiile onorate cu prezenţa de preşedintele Klaus Iohannis. Care şi el ne-a promis că va face multe şi nu a făcut mai nimic.

Dacă tot e timpul mărturisirilor, voi spune şi eu că în 2004 l-am votat pe Traian Băsescu numai şi numai fiindcă nu doream să ajungă preşedintele României îngâmfatul fără pereche, calamitatea naturală pe nume Năstase Adrian. Am făcut-o cu inima strânsă, parcă presimţind că vor urma turbulenţe adesea gratuit provocate de natura şi firea de scandalagiu notoriu, de ins familiarizat cu atmosfera de bodegă şi întunecimile din port a numitului Băsescu. I-am votat în două rânduri demiterea, carevasăzică am fost un complotist pe care marea democrată Macovei l-ar fi vrut trimis la puşcărie.

În 2009 nu m-am prezentat la urne, nedorind să îi dau votul in extremis papagalului inconsistent cu numele de Mircea Geoană.

Mă amuză să îi văd astăzi la lucru pe cazuişti iezuiţi care vor să îşi justifice trecutul transformându-l pe Băsescu un alter-ego al Regelui Lear.

Nici vorbă. Băsescu nu a fost păcălit de fiicele sale, de gineri, de Elena Udrea, şamd. A lucrat conştient mână în mână cu toate aceste fiinţe şi se simţea tare bine când era firitisit de Tăpălagă, Marian, Culcer, Adelina Rădulescu, şi alţii, precum dl. Gabriel Liiceanu, care azi mai că nu plânge când scrie despre el.

Traian Băsescu a fost o imensă, o tragică păcăleală. Un fel de Lăcustă- Vodă parfumat cu whisky şi dotat cu stilou Mont Blanc.

O mare eroare a istoriei, un blestem!       

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

45 Comentarii

Paun Al
2.10.2016, 11:06:00

Existenta lingusitorilor , a "fanilor " , a "idiotilor utili " , ca si a detractorilor , a dusmanilor , de demonizatorilor d-lui Basescu este ceva firesc . Toti conducatorii au parte de asa ceva . Nu este o noutate. Mai grav este ca dl Basescu canta pe aceeasi struna , la adresa DNA , a d-nei Kovesi ... ca si d-nii Nastase , Voiculescu , Ghita , Ponta ...si ceilati clienti ai DNA, pe care ii infiera cata a fost la putere , cu manie "justitiara" .

+6 (12 voturi)
Vanatorul/d.c.
2.10.2016, 12:05:15

N-am niciun motiv sa-l injur pe Basescu..! Cu atat mai putin azi, cand cei in care a avut incredere numindu-i in functii importante s-au dovedit a fi niste lichele grosiere si evident pocnitoare din calcaie in fata grupurilor de interese politico-mafiote. Basescu n-a fost cheie de biserica, asa cum niciun politician din lumea asta nu este si nu va fi..! Dar a fost de departe mult mai responsabil, mai, mai ”aerisit”, mai dispus la a informa populatia, mai reformator si mai..barbat de stat , decat tot ce a misunat si continua si misune in clasa politica romanesca. Ce-ar fi ajuns Romania fara victoriile lui din 2004 (prezidentiale), 2007 (referendum de demitere), 2009(prezidentiale) si 2012(referendum de demitere)..? Ce-ar fi aratat azi Romania si Justitia, ambele aflate la cheremul lui de-al de Adrian Nastase, Victor Ponta, Dan Voiculescu, Sorin Ovidiu Vantu si a altor mafioti notorii, care s-au straduit sa-l doboare pe Basescu inclusiv cu ajutorul a doua referendumuri, dintre care cel din 2012 a fost mai fraudat de catre mafioti USL decat pot fi fraudate alegerile din Tijuana-Mexic de catre cartelul regional al cocainei..! Ce-ar fi fost azi lichelele care-si zic magistrati si care ii haituiesc azi copiii cu facaturi de dosare la comanda diferitelor grupari mafiote ale caror devalizari, jafuri si averi ilicite sunt in continuare trecute cu vedere de acelasi lichele imbracate in roba, daca Basescu nu ajungea presedintele Romaniei..? Stiti ce-ar fi fost..? Exact ce erau si pe vremea lui Adrian Nastase si au redevenit sub pulpana celor ce azi falsifica abuziv si discretionar actul de justitie si statul de drept (SRI, DNA, CSM, ICCJ, Presidentia), sub pretextul luptei anticoruptie: randasi imbracati in roba..!

+4 (14 voturi)
Vanatorul/d.c.
2.10.2016, 12:29:40

Altminteri, si am s-o spun ori de cate ori trebuie, are deja valoare de..postulat faptul ca, in Romania ultimilor 10 ani, toate aliantele scursurilor umane (cu sau fara carnet de partid), ale cozilor de toporv rufofiole, ale borfasilor politici, politrucilor si traseistilor, toti cu ..damf penal, au vizat..evitarea puscariei prin ”anihilarea” unui singur om - Traian Basescu. Nu le-a iesit niciodata..pasienta cu ”anihilarea”, fie ca a fost vorba de referendumuri pentru demiterea lui, fie de alte manarii..! Basescu si-a dus pana la capat mandatele, dandu-le mereu suturi in dos, din toate pozitiile..! Continua s-o faca si acum, ca pensionar..! Penalii care au incercat toate manevrele impotriva lui, populeaza azi puscariile si vor continua s-o faca inca ani buni de-acum incolo, statistica aratand ca productia nationala de puscariasi e asigurata in procentaj de peste 90% si aproape la paritate de catre cele doua organizatii infractionale care-si spun PSD si PNL..! Ori, toate asta, ii..turbeaza pe mafiotii (lași carora le tremurau dosurile in izmene de frica pe vreme cand Marinarul era presedinte) si pe lacheii lor in robe - mișei slugarnici pusi sa-i faca dosare..revansarde pe banda rulanta lui si membrilor familiei lui, in timp ce adevaratii devalizatori ai avutiei nationale si bugetelor de stat isi cheltuie in liniste si huzur averile ilicite..!

+3 (11 voturi)
Vanatorul/d.c.
2.10.2016, 12:30:45

”..cozilor de topor rusofile..”.

0 (6 voturi)
Mircea B.
2.10.2016, 11:10:01

"Creditul pe care i l-am dat președintelui Traian Băsescu pentru cele două mandate ale sale nu-l regret nici astăzi. Angajând România pe o traiectorie occidentală și activând primul, după 15 ani de corupție bine instalată, justiția țării, el m-a slujit. S-a înconjurat cu consilieri de prima mână și de la numirile pe care le-a făcut în punctele-cheie ale justiției (Macovei, Morar, Kövesi) a început totul. A reparat cât se putea repara din dezastrul pe care l-au lăsat în urmă, mafiotizând sălbatic țara, președinția lui Ion Iliescu și guvernarea lui Adrian Năstase." " Cel care în noiembrie 2006 citise în Parlament discursul de condamnare al comunismului fără să se lase intimidat de huiduielile huliganilor lui Vadim Tudor, cel care trecuse prin două destituiri înfruntând singur chipurile schimonosite de ură ale celor 322 de parlamentari, cel care declarase că între fratele lui și justiție alege justiția poate fi regăsit astăzi alături de cele mai sinistre figuri din peisajul nostru politic, contestând cot la cot cu ei DNA-ul și deplângând distrugerea de către justiție a „marilor oameni de afaceri români”. Adică, nici mai mult nici mai puțin, decât pe cea a ofițerilor sub acoperire din vremea lui Ceaușescu. Același om care vorbea cândva de „slugile plătite de la televiziunile mogulilor” (pe care acum le frecventează) îi numește astăzi pe ziariștii care, mânați de un crez, l-au sprijinit în clipele grele ale mandatelor lui, „lingăi de bună voie”. Pe scurt, îl vedem aproape seară de seară făcând zob cu fiecare apariție în public toate valorile care păreau că, slujindu-le, l-au transfigurat." [ Gabriel Liiceanu] Asta e. Cand faci bine, iti spun ca faci bine - cand faci rau, iti spun ca faci rau. PS. Sa nu trecem peste un alt pasaj de-al domnului Liiceanu : " Dimpotrivă, mi-e greu și astăzi să-i înțeleg pe acei dintre confrații mei care, în fierbintea vară a lui 2012, s-au ridicat, cu pumnii strânși și cu ochii scoși din orbite, împotriva președintelui țării. Nu le-a fost rușine să se trezească, luați de vârtejul urii lor, alături de Ponta, Voiculescu și Crin Antonescu. Nici unul, nici o clipă, nu a suflat de atunci vreo vorbă despre acest ceas de rușine al vieții lor." Cand o sa-i vedem pe aceşti rusinaţi ruşinându-se de ruşinea lor ? Cred ca never.

+4 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (45)

Modifică Setările