Trei comisari de la Garda Financiară, audiaţi de procurorii DNA pentru mită şi trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi comisari ai Gărzii Financiare au intrat în atenţia procurorilor DNA, fiind suspectaţi de fapte de corupţie. Şeful Gărzii Financiare Teleorman, Aurel Puiu, şi alţi doi angajaţi ai instituţiei au fost audiaţi, ieri, la sediul DNA, structura centrală.

Aceştia sunt suspectaţi de favorizarea unor societăţi comerciale, în urma controalelor pe care le-au derulat, dar şi de trafic de influenţă.

Cei trei comisari au fost duşi la audieri după mai multe percheziţii desfăşurate în birourile Gărzii Financiare Teleorman, dar şi la locuinţele acestora. Tot ieri, DNA a trimis în judecată doi comisari ai Gărzii Financiare - Secţia Bucureşti.

Potrivit surselor judiciare, cei doi ar fi primit mită de la administratorul unei societăţi pentru a nu sesiza organele de urmărire penală cu privire la neregulile găsite în urma unui control.

Comisarii Niculae Rizea şi Dumitru Pîrvan au fost prinşi în flagrant, la 30 octombrie 2012, în timp ce primeau mită suma de 34.000 lei.La 31 octombrie 2012, Tribunalul Bucureşti a dispus arestare preventivă pentru 29 de zile a celor doi inculpaţi. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite