Trei marinari români, aflaţi pe nave abandonate în Djibouti, vor fi repatriaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO MarineTraffic.com
FOTO MarineTraffic.com

Trei marinari români, aflaţi pe două nave abandonate în Djibouti alături de 45 de marinari filipinezi, vor fi repatriaţi. Doi dintre ei vor ajunge la ţărm sâmbătă, iar al treilea în momentul în care nava pe care se află va acosta la cheu.

Potrivit unui comunicat al Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN), sâmbătă, primul grup de navigatori din cei 48 aflaţi pe cele două nave abandonate, Arybbas şi Ptolemeos, vor fi repatriaţi, printre aceştia aflându-se şi doi din cei trei navigatori români care au fost îmbarcaţi pe aceste nave.

„Navele Ptolemeos şi Arybbas au fost declarate abandonate în luna septembrie când salariile restante au trecut de două luni, iar comandanţii navelor au fost lăsaţi fără mijloacele necesare pentru aprovizionarea normală a navei cu apă, hrană şi combustibili. La bord erau 48 de membri de echipaj, trei din Romania şi restul din Filipine. Navele se găseau ancorate în rada portului Djibouti. Sperăm ca ultimii navigatori să fie repatriaţi curând, după acostarea navelor la cheu şi asigurarea lor cu pază corespunzătoare din zonă, aşa cum impun autorităţile portuare din Djibouti“, se arată în comunicat.

Sursa citată a menţionat că salariile restante de trei-patru luni au fost achitate de clubul de asigurare P&I.

SLN a precizat că mai sunt câţiva marinari care au fost repatriaţi fără plata la zi a salariilor deoarece nu fac parte din nicio organizaţie reprezentativă a navigatorilor afiliată ITF.

„Din nefericire însă sunt şi câţiva navigatori care au acceptat să fie repatriaţi fără plata la zi a salariilor. Aceştia nefăcând parte din nicio organizaţie reprezentativă a navigatorilor afiliată ITF, nu au raportat neplata şi din acest motiv nu mai pot fi ajutaţi să îşi recupereze drepturile restante prin asigurarea P&I în conformitate cu MLC 2006“, se mai precizează în comunicat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite