Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Trei persoane arestate preventiv în dosarul unei gupări care jefuia cetăţeni străini în cluburi din Centrul Vechi

0
21 Aug 2019 17:54:43
Autor: News.ro
FOTO: 123 RF
FOTO: 123 RF

Trei persoane au fost arestate preventiv şi alte două puse sub control judiciar, în urma unor percheziţii făcute de poliţiştii din Capitală, inclusiv la cluburi din Centrul Vechi, într-un dosar deschis după ce un cetăţean german a reclamat că, în urma unei seri petrecute în club, s-a trezit la spital, iar de pe card i-au fost furaţi bani.

Poliţişti de la Serviciul Investigaţii Criminale - Poliţia Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare, marţi, şapte mandate de percheziţie, din care două la sediile unor cluburi din Centrul Vechi, într-un dosar penal privind comiterea mai multor infracţiun, în dauna unui bărbat, cetăţean german. 

Anchetatorii spun că o grupare se ocupa de ademenirea cetăţenilor străini în Centrul Vechi, aceşti fiind duşi la cluburi controlate, unde după ce consumau alcool li se încărca suplimentar nota de plată, dacă achitau cu card.

Ancheta a fost declanşată la finele lunii februarie, când cetăţeanul german a reclamat că, în urma unei seri petrecute într-un club, în care a consumat mai multe băuturi alcoolice, s-a trezit într-o unitate spitalicească şi ulterior a constatat că i-a dispărut portofelul în care avea bani, carduri şi documente personale şi că, de asemenea, s-a încercat sustragerea unor sume de bani de pe cardurile sale.

„Din investigaţiile şi cercetările efectuate în cauză, din datele şi probele administrate, s-a stabilit că bărbatului, în timp ce se afla în club, i-au fost încasate de pe card ca plată a consumaţiei sume foarte mari, fără acordul său (prin tastarea unor cifre suplimentare pe aparatul POS), iar ulterior, la ieşirea din club, i-ar fi fost sustras şi portofelul în care se aflau trei carduri bancare care au fost folosite ulterior pentru efectuarea unor operaţiuni de retragere numerar, suferind un prejudiciu total de aproximativ 7.000 euro", arată Poliţia Capitalei.

În urma audierilor şi a investigaţiilor, a rezultat presupunerea rezonabilă că, cel puţin din luna februarie, unul dintre inculpaţi a iniţiat un grup infracţional organizat, al cărui mod de operare consta în ademenirea unor cetăţeni străini aflaţi în zona Centrului Vechi al municipiului Bucureşti, care sunt apoi conduşi în diferite cluburi controlate de membrii grupului, în acest loc fiind preluaţi de angajatele societăţii care îi determină pe aceştia să consume băuturi alcoolice până la slăbirea capacităţii de concentrare. Atunci, persoanelor vătămate le este solicitat să achite consumaţia, iar în cazul în care plata se face cu cardul, pe aparatul POS este tastată în mod intenţionat o sumă greşită, prin adăugarea unei cifre suplimentare.

Cu ocazia percheziţiilor, au fost ridicate mai multe mijloace de probă, precum şi peste 8.000 de lei, sumă care a fost indisponibilizată în vederea luării de măsuri asigurătorii.

Suspecţii au fost reţinuţi şi ulterior prezentaţi Tribunalului Bucureşti, care a dispus arestarea preventivă a trei dintre inculpaţi, alţi doi fiind puşi sub control judiciar de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor vătămate care au fost victime ale membrilor grupului, prin folosirea acestui mod de operare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările