Trei ştiri care au surprins România

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă că i s-a refuzat preamărirea în rangul ierarhic superior, ”sfântului” de la Constanţa i s-au mai adus şi nişte acuze grave pentru păcatele sale. Dacă din afara bisericii părea că celebrul Teodosie este de neatins şi face ce vrea muşchii săi pe moşia ortodoxiei naţionale, iată că lucrurile care păreau că o luaseră razna, încep să fie reglate şi controlate de Sfântul Sinod al BOR, în frunte cu PF Daniel.

Săptămâna aceasta, până pe 20 mai 2021, opinia publică a avut parte de trei ştiri mai mult sau mai puţin fantastice, dar care relatează totuşi fapte întâmplate aici, pe pământul românesc. Şi nu este vorba de ”senzaţionalele” nelipsite de la nişte televiziuni supranumite de unii ”haznale”, nici de celebrele ştiri false/manipulatoare, fabricate în studiourile de laborator, ci de ştiri adevărate.

Dacă nu s-ar fi produs ştirile care au lovit România ca un bumerang, nu s-ar mai fi povestit!  Care-i alba, care-i neagra dintre aceste ştiri pot fi stabilite de fiecare român în parte, după cum îl duce capul.

Să le luăm în ordinea cronologică a apariţiei lor în presă:

1-He, he... Vă era dor de Vasilica Viorica Dăncilă, fosta prim prim-ministru femeie al frumoasei şi mereu surprinzătoarei noastre ţărişoare? Fostă europarlamentară şi şefă a tuturor femeilor pesediste, pe vremea când acţiona divizia feminină de mototstivuitoare. Aruncată de colegii din marele partid roşu ca pe o măsea stricată, din izolare, mai arunca uneori câte un mesaj pe reţelele de socializare. Din această postură de marginalizată, cum părea să fie, şi-a imortalizat şi personalitatea şi faptele de arme politice într-o carte despre viaţa sa.

Ei, ei, He, he...domna Dăncilă a revenit eurofantastic în luminile rampei, fiind numită consultant pe lângă nemuritorul guvernator al Bănci Naţionale a României, Mugur Isăreescuuu!!! Ştirea a făcut senzaţie cu adevărat în toate mediile din patrie, dar şi la vârful Uniunii Europene, acolo unde am fost asiguraţi de un alt înalt oficial al BNR că domna a băut cafele, are relaţii şi uşi pe care le poate deschide la orice oră, pentru îndeplinirea intereselor ţării! A stârnit multe reacţii pro şi contra, a determinat emoţii şi a creat noi valuri de umor dăncilistic, să mai râdă şi românii că tot au suferit la acest capitol în pandemie.

La auzul veşti, cârtitorii din ţară şi de pe mapamond au început cu hâr, cu mâr, ba că nu ştiu ce servicii i-ar fi adus Vasilica lui Manole, lucru care i-ar fi asigurat sinecura de acum, ba că una, ba că alta. Dacă avem puţintică răbdare, vom vedea cu toţii cât de bună, ce relaţii are la nivel european şi ce fapte măreţe va înfăptui doamna expertă.

Mai mult, ca ştirea să fie completă, am aflat că în noua conducere a BNR au fost numiţi şi alţi corifei, ieşiţi din scena publică-Ioan Mircea Paşcu şi Petre Roman. Cu aşa tripletă în frunte, vom avea victorii multe! Ne putem aştepta ca BNR să crească puterea leului românesc de şapte ori într-o noapte, ca în poveşti.

2-A doua ştire care bulversează de data aceasta nu doar opinia publică, ci în special pe credincioşii ortodocşi este Decizia luată de conducerea Bisericii Ortodoxe Române faţă de ”haiducul” de la malul mării, IPS Teodosie, degrabă urcătorul pe cisternele de aghiazmă, marele vocalist ortotox, antivaccinist, cel care făcea ratingul de aur al televiziunilor care-l promovau. Pe lângă că i s-a refuzat preamărirea în rangul ierarhic superior, ”sfântului” de la Constanţa i s-au mai adus şi nişte acuze grave pentru păcatele sale. Dacă din afara bisericii părea că celebrul Teodosie este de neatins şi face ce vrea muşchii săi pe moşia ortodoxiei naţionale, iată că lucrurile care păreau că o luaseră razna, încep să fie reglate şi controlate de Sfântul Sinod al BOR, în frunte cu Patriarhul Daniel.

Cu toate acestea, lupta internă din sânul sfintei biserici sigur nu se va opri aici. Să vedem ce va urma, care pe care?

3-Cea de treia ştire surprinzătoare a săptămânii, bombă de presă, vizează chiar oameni din presă. Câţiva jurnalişti cunoscuţi pentru investigaţiile făcute, în frunte cu Cătălin Tolontan, de la Libertatea, au fost reclamaţi, la DIICOT, de către marele primar de la Sectorul 4 Bucureşti, Daniel Băluţă, fiind acuzaţi de şantaj pentru obţinerea unui contract!!!

În trecut, echipa lui Tolontan a realizat câteva anchete de presă despre mafia din administraţia acestui sector bucureştean. Interesant este faptul că pe lângă jurnaliştii de investigaţii, în reclamaţie mai apar şi numele altora de la alte publicaţii, care sunt acuzaţi că au adus prejudicii primarului Băluţă.

Rămâne de stabilit de către organele de cercetare dacă jurnaliştii reclamaţi chiar au săvârşit faptele de care sunt acuzaţi sau, dimpotrivă, au deranjat mafia din administraţia locală.

În trecut, atunci când unii ziarişti deveneau prea incomozi pentru cineva sus pus, se practicau astfel de plângeri la parchete sau acţiuni în instanţă, cele mai multe dintre ele la intimidare şi descurajare.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite