Tribunalul Bucureşti redeschide, pentru a doua oară, un dosar de abuz în serviciu pe numele lui Adriean Videanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adriean Videanu FOTO: Mediafax
Adriean Videanu FOTO: Mediafax

Tribunalul Bucureşti a dispus ca procurorii de la Parchetul General să redeschidă un dosar pe numele fostului primar al Capitalei Adriean Videanu, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Decizia este definitivă.

„Admite plângerea formuată de SC Ruxandra Trading SRL împotriva ordonanţei  din 6 iunie 2017. Desfiinţează soluţia de clasare şi dispune trimiterea cauzei procurorului în vederea completării urmăririi penale. Definitivă”, este minuta Tribunalului Bucureşti în dosarul 27713/3/2017.  Este pentru a doua oară când Tribunalul redeschide acest dosar. O decizie similară a fost dată în acest dosar în octombrie 2016, dar cazul a fost închis. 

Dosarul a fost constituit în septembrie 2014, în urma unei plângeri depuse împotriva lui Videanu de firma SC Ruxandra Trading SRL, fiind apoi clasat de procurori în aprilie 2016. Firma a făcut plângere la Tribunalul Bucureşti, judecătorii au admis-o şi au decis redeschiderea urmăririi penale pe numele fostului primar general.

Plângerea Ruxandra Trading

În anul 2007, reprezentanţii SC Ruxandra Trading SRL au depus o plângere penală împotriva a trei angajaţi de atunci ai Primăriei Bucureşti, respectiv arhitectul-şef, Adrian Bold, şeful Direcţiei Juridice, Adrian Iordache, şi şeful Direcţiei Inspecţie, Viorel Uleia, plângerea extinzându-se şi la Adriean Videanu.

SC Ruxandra Trading SRL susţinea faptul că, în anul 1996, a închiriat de la municipalitate un teren de 9.550 de metri pătraţi, pentru care a obţinut şi o autorizaţie provizorie în vederea construirii unui complex comercial.

Compania a acţionat apoi în judecată Primăria iar Curtea de Apel Bucureşti l-a obligat în anul 2000 pe primarul general să elibereze o autorizaţie de construcţie definitivă şi să concesioneze terenul respectiv. Firma mai susţinea că Videanu a refuzat să pună în aplicare decizia instanţei, municipalitatea a dispus demolarea unei clădiri ridicate de SC Ruxandra Trading SRL iar terenul a fost dat în folosinţă Ambasadei Franţei, pentru construirea Liceului Francez. Ruxandra Trading SRL făcut plângere penală împotriva lui Videanu, reclamând faptul că a fost prejudiciată cu suma de 3,7 milioane de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite