Tribunalul Bucureşti a ridicat sechestrul impus de DNA lui Gigi Becali în dosarul ANRP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunal Bucureşti a ridicat sechestrul impus de DNA lui Gigi Becali în dosarul ANRP. În dosarul lui Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, un alt judecător a menţinut, la data de 28 noiembrie, măsura sechestrului asigurator.

Gigi Becali şi Vasile Geambazi au formulat separat contestaţii împotriva măsurilor asiguratorii. În cazul Becali contestaţia s-a admis ieri, în cazul Geambazi s-a respins pe 28 noiembrie, scrie G4media.

Becali şi Geambazi sunt acuzaţi că au obţinut 60 de milioane de euro despăgubiri de la ANRP în baza unei expertize supraevaluate, după ce, în 2006, au cumpărat cu numai 1 milion de euro drepturile litigioase asupra unui teren de 22 de hectare din Voluntari. Practic, cei doi au obţinut un profit de 6000 %.

DNA susţine că raportul de evaluare a fost umflat de 3 ori şi că, în realitate, Becali şi Geambazi ar fi trebuit să obţină despăgubiri de numai 20 de milioane de euro. DNA l-a pus sub acuzare şi pe expertul evaluator pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, cu consecinţe deosebit de grave.

În apărarea lor, Becali şi Geambazi spun că, iniţial, ANRP (Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor) a refuzat să le acorde despăgubirile, însă două instanţe, Curtea de Apel Bucureşti şi Înalta Curte, le-au dat dreptate şi au obligat ANRP să le acorde cele 60 de milioane de euro. Acum, potrivit unor surse judiciare, procurorii încearcă să vadă dacă magistraţii au fost induşi în eroare de raportul umflat al expertului evaluator.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite