Tribunalul a decis: Nu există nicio piedică pentru executarea pedepsei. Adrian Năstase poate să meargă la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Bucureşti a decis, marţi după-amiază, că în cazul Adrian Năstase nu există nicio piedică pentru executarea pedepsei.

UPDATE 18.00  În acest moment, după ce instanţa a explicat Poliţiei că nu există niciun impediment pentru executarea mandatului, Poliţia este cea care trebuie să decidă următorii paşi.

Reamintim că şeful Poliţiei Române şi cel al Capitalei sunt aşteptaţi pentru audieri la sediul DNA, astfel încât nu se ştie exact când şi cine anume va lua o decizie concretă pentru următoarea procedură.

UPDATE 17.50 
Avocaţii fostului premier s-au întrunit de urgenţă şi discută următoarele mişcări.

Ion Cazacu, unul dintre apărătorii lui Adrian Năstase, a declarat că însă nu se ştie ce se va întâmpla în intervalul imediat următor de timp. „Nu s-a mai folosit niciodată o asemenea procedură, este o problemă pe care eu unul nu am mai întânit-o niciodată şi nici nu am mai auzit să se fi întâmplat, aşa încât acum vedem despre ce este vorba. Studiem toate dispoziţiile legale şi vedem“, a declarat Ion Cazacu.

UPDATE 17.37
Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bucureşti, Laura Andrei, a declarat că decizia de marţi în cazul lui Adrian Năstase nu este definitivă şi nici e executorie. Ea a adăugat că o singură încarcerare a fost confirmată până în acest moment, şi nu este vorba despre Adrian Năstase.

Decizia nu este definitivă, ea poate fi atacată cu recurs în zece zile la Curtea de Apel Bucureşti. Judecătorul de la Tribunalul Bucureşti a spus în sala de şedinţă că nu există împiedicări la executarea pedepsei şi a citat mai multe articole de lege pe baza cărora s-a luat această decizie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Bucureşti, Laura Andrei, „IML nu a depus până acum niciun act la dosar din care să reiasă dacă Năstase poate fi tratat în spitalele din cadrul ANP sau în cele civile“.

La Tribunalul Municipiului Bucureşti a avut loc loc marţi primul termen în discutarea mandatului de executare a pedepsei lui Adrian Năstase. S-a luat  act de adresa prin care Poliţia anunţă instanţa de executare că nu a dus până la capăt mandatul de executare a pedepsei în cazul lui Năstase.

INML arată că a primit, în 25 iunie, de la managerului Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca o adresă prin care, pe baza registrului medical redactat şi semnat de echipa de medici curanţi, se solicită un răspuns la întrebările adresate unităţii sanitare de către Serviciul de Investigaţii Criminale din Poliţia Criminale, respectiv dacă Adrian Năstase poate fi transportat în vederea tratării în reţeaua medicală a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

CITEŞTE MAI MULT AICI: Năstase este aşteptat mâine, la ora 9.25, la IML

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite