Tribunalul Prahova a prelungit cu încă 60 de zile măsurile asigurătorii asupra firmelor lui Sebastian Ghiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Tribunalului Prahova au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a interdicţiei iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidarea companiilor Asesoft International şi Teamnet International, despre care procurorii DNA susţin că sunt controlate de fostul deputat Sebastian Ghiţă, pentru care autorităile române au demarat procedurile de extrădare din Serbia.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Tribunalul a admis, miercuri, propunerea formulată de DNA Ploieşti şi a prelungit cu 60 de zile măsura preventivă a interdicţiei iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare faţă de inculpatele persoane juridice SC Asesoft International SA şi SC Teamnet International SA.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la publicare.

Procurorii DNA Ploieşti au ceut instanţei de judecată să dispună interdicţia iniţierii procedurilor de dizolvare sau lichidare faţă de cele două companii în contextul în care, în 29 martie 2017, a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva celor două firme pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la trafic de influenţă în formă continuată şi spălare a banilor în formă continuată.

”De asemenea, în cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului, asupra bunurilor imobile aparţinând inculpatelor S.C. Asesoft International S.A. şi S.C. Teamnet International S.A. până la concurenţa sumelor de 13.299.972 lei respectiv 23.195.578,2 lei”, preciza DNA.

Măsura a fost impusă în baza art. 493 din NCPP, unde se specifică că „judecătorul (...) poate dispune, dacă există motive temeinice care justifică suspiciunea rezonabilă că persoana juridică a săvârşit o faptă prevăzută de legea penală şi numai pentru a se asigura buna desfăşurare a procesului penal, una sau mai multe dintre următoarele măsuri: a) interdicţia iniţierii ori, după caz, suspendarea procedurii de dizolvare sau lichidare a persoanei juridice; b) interdicţia iniţierii ori, după caz, suspendarea fuziunii, a divizării sau a reducerii capitalului social al persoanei juridice, începută anterior sau în cursul urmăririi penale; c) interzicerea unor operaţiuni patrimoniale, susceptibile de a antrena diminuarea activului patrimonial sau insolvenţă persoanei juridice”. Conform alin.4 al aceluiaşi articol, aceste măsuri pot fi impuse pe o perioadă de maxim 60 de zile, cu posibilitatea prelungirii dacă se menţin motivele ce au determinat luarea acestora.

Cererea adresată de către procurorii DNA Tribunalului Prahova a fost motivată prin faptul că prin sentinţele pronunţate de Tribunalul Prahova -Secţia a II-a Civilă de Contencios Administrativ şi Fiscal s-a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei faţă de debitoarele S.C. Asesoft International S.A. şi S.C. Teamnet International S.A. şi că până la acest moment nu a fost iniţiată procedura falimentului şi dizolvare a celor douăpersoane juridice.

Între timp, magistraţii de la Secţia de contencios administrativ şi fiscal din cadrul Tribunalului Prahova au dispus intrarea în procedura generală a falimentului a companiei SC ASESOFT INTERNATIONAL SA.,într-un dosar înregistrat în anul 2014 şi în care zeci de autorităţi publice, firme, bănci şi companii de leasing apar în calitate de creditori.

Decizia nu este definitivă, întrucât DNA a contestat soluţia, iar un termen în dosarul în care se va judeca aceatsă contestaţie nu afost stabilit încă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite