Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Trofeul ursului Arthur a rămas în ţară. Ministrul Mediului, despre prinţul din Austria: „A fost invitat”

27
7 May 2021 08:04:29
Autor: Lorena Mihăilă
Foto Agent Green
Foto Agent Green

Ministrul Mediului a spus că prinţul austriac nu este vinovat de uciderea lui Arthur. Tanczos Barna a mai precizat şi că trofeul ursului este în România şi că nu a fost luat de prinţ.

„Trofeul este în ţară. Blana şi craniul, asta înseamnă trofeu, din câte am înţeles. Nu, nu pleacă nici într-un fel din ţară. Nu va pleca, nu există aşa ceva. Nu poate pleca. Nu ştiu de ce a dat banii (prinţul - n.r.). Blana şi craniul sunt în judeţul Covasna, la acea asociaţie de vânătoare. Nu poate să plece din ţară. Este faptă penală dacă pleacă din ţară, nu poate pleca din ţară. Este o discuţie întreagă de ani de zile cu vânătorii de ce nu se poate scoate din ţară. Nu se poate! Punct”, a declarat ministrul mediului, conform Digi24.

Un străin poate fi invitat la vânătoare

Tanczos Barna a spus că legea permite invitarea unui străin la vânătoare, dar nu a putut confirma şi suma de 7.000 de euro care se vehiculează că ar fi fost plătită de prinţ pentru a împuşca ursul.

Întrebat dacă îi găseşte vreo vină prinţului, ministrul a spus că nu este vânător şi nu o să înţeleagă niciodată acest apetit. „N-o să înţeleg niciodată apetitul italienilor să vină să împuşte păsări în România”, a menţionat Tanczos Barna.

Întrebat dacă prinţul a fost invitat sau era client vechi în România, ministrul a spus că nu ştie, dar cu siguranţă dacă s-a dus acolo înseamnă că a fost invitat. „O să facem o analiză pentru ultimii patru ani să vedem de câte ori se pot repeta aceste situaţii. A fost invitat, adus, astăzi legea nu interzice mot-a-mot ca altcineva dintr-o altă asociaţie sau dintr-o altă ţară europeană să participe la un act de extragere a acelui exemplar”, a arătat ministrul. „Eu nu sunt de acord, repet, ca aceste ordine de derogare să fie folosite pentru altceva”, a punctat ministrul.

Noi reguli

Ministrul Mediului, Barna Tanczos, a anunţat că începând din 6 mai, împuşcarea urşilor poate fi făcută doar de către personalul tehnic al asociaţiilor de vânătoare.

„Nu mai poate să vâneze altcineva, toate extragerile se vor face de asociaţia de care a solicitat, de personalul tehnic al asociaţiei. E o problemă uriaşă pentru asociaţiile de vânătoare. De ani de zile ele s-au bazat pe nişte efective, populaţie de cerbi, mistreţi, urşi, iar activitatea e şi una economică. Au pierdut mult economic. Cocoşul de munte nu se mai poate vâna, ursul nu se mai poate vâna, ei au o problemă economic. Nu putem rezolva problema însă prin cotele de intervenţie. Trebuie găsită altă soluţie!”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

27 Comentarii

Amar
7.05.2021, 08:12:51

"împuşcarea urşilor poate fi făcută doar de către personalul tehnic al asociaţiilor de vânătoare." Cu suma corecta, i se poate face o angajare temporara in asociatia de vanatoare, oricui.

+16 (20 voturi)
Ionel Marcu
7.05.2021, 08:22:04

Acum s-a trezit și Presa, de decenii prin Romsilva „se extrag” trofee din pădurile României. Pe anul ăsta planul era de 144 de urși, oficial, legal, ce atâta tevatură! Iar bietul Arthur avea deja 17 ani, mult nu o mai ducea, era mai bine să moară de bătrânețe și să putrezească, se piardă așa trofeu, fără să aducă 7.000 € și faimă țării?

-7 (15 voturi)
sinapsa lipsa
7.05.2021, 08:18:51

poate e cazul sa incepem sa facem pariuri. cine zice ca trofeul pleaca si cine pariaza ca nu? eu zic ca pleaca. romania patroneaza o afacere de milioane de dolari din braconaj. daca unul din clienti iese sifonat, se cam duce naibii afacerea.

+12 (18 voturi)
sinapsa lipsa
7.05.2021, 08:22:03

mi-e foarte greu sa diger stirea asta fara sa vars: tipul primise aprobare sa impuste o mama cu pui.

+15 (23 voturi)
Dan Andy
7.05.2021, 08:38:35

Halal ministru, un nesimtit penibil! Dar sa nu uitam ca udmr nu se poate schimba! Pentru ei, daca nu-i impuscat/taiat/furat pe teritoriul Ungariei, nu conteaza! Vezi padurile din Harghita/Covasna!

+2 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (27)

Modifică Setările