Tudorel Toader îl sfidează pe Klaus Iohannis cu şefia DNA. Pe cine va propune ministrul Justiţiei pentru funcţia de procuror-şef

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Foto: Inquam.
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Foto: Inquam.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat duminică seara că va reveni la preşedintele Klaus Iohannis cu propuneri pentru şefia DNA, însă a avertizat că vor fi aceleaşi cinci nume înaintate prima dată pentru a-i demonstra şefului statului că "nu a existat nicio nelegalitate", aşa cum a invocat iniţial.

”Revin la Klaus Iohannis cu cele cinci vechi propuneri pentru conducerea DNA. Da, sunt aceleaşi propuneri, inclusiv Adina Florea. Vreau să îi arăt preşedintelui că nu există nelegalitatea la care s-a referit”, a  anunţat Tudorel Toader duminică seara, la Antena 3. 

La sfârşitul lunii noiembrie, preşedintele Klaus Iohannis o respingea pe Adina Florea, propusă de ministrul Tudorel Toader pentru conducerea DNA. Anunţu făcut de Administraţia Prezidenţială invoca  motive de legalitate. Tot atunci preşedintele Iohannis a respins alţi patru procurori propuşi de ministrul Justiţiei pentru poziţii de conducere în Ministerul Public. 

Reacţia lui Tudorel Toader a venit rapid, criticând refuzul preşedintelui şi acuzându-l de dublu standard.

"Nu am fost doarte surprins de decizia preşedintelui, ci de motivare. A vrut să meargă pe argumente de legalitate, dar le-a greşit. Nu a scris preşedintele, ci cineva de acolo. Nu era nici toată pagina ocupată, ci 3 sferturi şi, în final, spune că dosarul nu a avut şi răspunsul de la CNSAS că nu au fost colaboratori ai fostei securtităţi. Mâine voi da un comunicat că obligaţia de verificare la CNSAS nu îi revine preşedintelui, ci CSM, iar CNSAS trebuie să răspundă în 15 zile, dar e şi declaraţia pe care o fac magistraţii. CNSAS poate trimite, ulterior, la preşeidnte. Nu poti să îi reproşezi unuia ce a făcut sau ce nu a făcut altul", explica atunci Tudorel Toader.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite