Turist în Grecia. Sunt din nou cozi kilometrice la vama Kulata

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aglomeraţia din vama Kulata, unde coloana de maşini se întinde pe mai mulţi kilometri FOTO Facebook
Aglomeraţia din vama Kulata, unde coloana de maşini se întinde pe mai mulţi kilometri FOTO Facebook

Cozi uriaşe se înregistrează din nou la intrarea în Grecia, la vama Kulata. Românii care vor să-şi petreacă vacanţa în această ţară sunt nevoiţi să aştepte ore în şir în maşini, pentru a trece graniţa din Bulgaria şi a efectua formalităţile de la frontiera elenă.

Conform, paginii de Facebook „Forum Grecia”, cozile nu s-au micşorat prea mult nici măcar în cursul nopţii trecute. „În noaptea de 5/6 iulie am stat la Kulata 4,5 (patru ore şi jumătate) între 00.10-04.40. Başca blocaj mare înainte de Sofia (aprox. 45 min.) Se lucrează la autostradă + trafic de duminică seara. Asta e jumătatea goală. Jumătatra plină: când am ajuns în Sithonia am uitat de toate. Nu mi-au cerut codul dar se testa la greu”, spunea unul dintre internauţi.

Reamintim că, ministrul grec al Sănătăţii, Vassilis Kikilias, a făcut apel sâmbătă, în timpul unei vizite în insula Creta, ca turiştii străini să respecte protocoalele de sănătate referitoare la noul coronavirus, în perioada petrecută în Grecia, potrivit site-ului Keep Talking Greece.

”Am angajat 500 de medici şi personal medical să susţină Creta, verificăm aeroporturile, verificăm hotelurile şi toate facilităţile de cazare, Creta este pregătită să primească turiştii”, a afirmat ministrul.

Acesta a făcut în acelaşi timp apel la turişti să respecte măsurile de protecţie împotriva coronavirusului.

”Aş dori să cer şi să rog turiştilor să respecte protocoalele de sănătate, aşa cum am făcut noi grecii. Pe de altă parte, acesta este motivul pentru care au venit aici, pentru că Grecia este o ţară frumoasă, iar Creta este o insulă minunată, dar şi pentru că Grecia este o ţară sigură”, a subliniat Kikilias.

El a adăugat că grecii au respectat măsurile şi au dovedit că ţara a reuşit, a devenit un exemplu de imitat.

”Nu dorim să stricăm acest lucru acum, de aceea îi rog pe turişti să facă acelaşi lucru. Respectaţi-ne ţara, care este foarte frumoasă, şi aderaţi la protocoalele medicale şi la regulile pe care le-am stabilit, astfel încât să avem cel mai mic număr de cazuri posibil”, a spus Kikilias.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite