Turişti români blocaţi Grecia. Ministrul de Externe a anunţat câte persoane au fost evacuate până acum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Externe Ramona Mănescu a anunţat, joi, că până acum au fost evacuaţi aproximativ 200 de cetăţeni români şi 45 de autoturisme de pe Insula Samothrakis din Grecia. Demersurile sunt sunt în desfăşurare, a mai menţionat ministrul.

„În cursul zilei de 14 august au fost evacuaţi aproximativ 37 de cetăţeni români şi 25 de autoturisme, autoturismele au fost transportate şi debarcate în portul Alexandropolis unde era deja doamna consul şi parcate în zona portului sub pază.

În cursul nopţii, deci azi noapte, 14 spre 15 au mai fost evacuaţi 50 de cetăţeni români, toţi aceşti cetăţeni, toţi aceşti turişti în momentul în care au ajuns şi-au preluat maşinile şi au pornit în siguranţă spre casă. (...) În cursul acestei zile, 15 august, până la acel moment au fost evacuaţi aproximativ 100 de cetăţeni şi 17 autoturisme, iar următoarele curse, una cu pasageri aşa cum am spus şi a doua cu autoturisme vor sosi în port, prima, cea cu pasageri la ora 17:00 ora locală şi cea cu maşini 17:30 ora locală.

Deci le aşteptam şi ne aşteptăm ca odată cu aceste curse toţi turiştii români care mai sunt pe insulă să ajungă în siguranţă şi să îşi poată continua drumul spre casă. În total în ziua de ieri, noaptea de ieri şi ce a mai ajuns astăzi (joi - n.r.) avem aproximativ 200 de cetăţeni români şi 45 de autoturisme. Deci acesta este bilanţul la această oră, sigur că aşa cum am spus aşteptam ora 17:00 ora locală pentru turişti şi 17:30 pentru maşini”, a afirmat Ramona Mănescu, într-o declaraţie de presă, susţinută joi la sediul MAE, informează mediafax.ro.


 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite