Eveniment

articolul anterior articolul urmator

TVR, Gradea şi gradele

41
28 May 2020 07:21:36
Mircea Morariu

Unul dintre sindicatele din TVR (e vorba despre cel ce ţine de Confederaţia şi chiar se numeşte „Mediasind”) a tras un semnal de alarmă referitor la ceea ce ar urma să fie noul Cod de etică din instituţie.

Acesta a fost deja elaborat, este gata de prin luna aprilie, numai că pentru a deveni operaţional trebuie să fie semnat de toţi salariaţii. Distinsa doamnă Doina Gradea, pdg al SRTV, arde de nerăbdare să îl vadă iscălit şi le-a cerut şefilor şi şefuleţilor din subordine ca operaţiunea să fie încheiată până pe data de 30 iunie. Se gândeşte că şi asta este pentru ea o şansă de a rămâne în istorie. Iar şefuleţii execută cu mare sârg dispoziţiile. Că doar nu pot să o supere pe cea care i-a miluit pe toţi cu o funcţie. Fără examen, fără concurs şi chiar fără să aibe competenţele necesare. Mai ales fără acestea.

Nu-i vorbă, d-na Doina Gradea rămâne în istorie şi prin alte fapte. Numai că, din păcate, nici unul bun. Mai întâi prin minunea că pare-se că va sta neclintită în funcţie pe toată durata mandatului său de patru ani. Şi aceasta în pofida faptului că doamna cu pricina a făcut praf şi pulbere instituţia. De când e ea şefă pe acolo, la TVR nu se mai uită, practic, nimeni. Nici măcar la Telejurnalul de la ora 20, care de abia dacă atinge 0,8-0, 9 puncte de rating. Şi cu toate aceste contra-performanţe evidente doamna Gradea, dar şi Consiliul de Administraţie şi Comitetul Director, acesta din urmă format doar din interimari (altă manevră cu schepsis a amicei Gabrielei Firea), se perpetuează dolofan, vesel, inconştient şi dispreţuitor în posturi. Şi uite aşa se va face că Doiniţa Gradea va fi cel de-al doilea pdg de când TVR s-a jurat că nu mai minte (s-a jurat fals şi astăzi nimeni nu o mai crede, dar nu asta provoacă dureri de cap celor ce încasează salarii fabuloase din instituţia din Calea Dorobanţilor 191) ce va avea un mandat complet. Performanţa aceasta nu  a mai atins-o decât regizorul Cristian Hadjiculea.

Doamna Gradea va mai rămâne în istorie şi prin limbajul mizer, licenţios, de mahala, de chivuţă, de insă crescută şi (ne)educată în Groapa lui Ouatu cu care vorbeşte cu amicii ei recuperaţi din şomaj şi plasaţi în posturi de conducere. Acesta este, între altele, cazul unui anume domn Eduard Dârvariu, interimar de vreo doi ani dacă nu cumva chiar trei la conducerea TVR 1. Dl. Dârvariu nu este singurul. Nu-i aşa, doamnă Smaranda Vornicu?

În al treilea rând, doamna Gradea a devenit inubliabilă prin tupeul cu care se comportă atunci când e chemată să dea seama în faţa Comisiilor de specialitate ale Parlamentului României. Nu scoate o vorbă, tace, stă bosumflată, e ofuscată,  refuză să răspună la întrebări, zice că o va face doar în scris, îi dă dispreţuitor cu tifla penelistului Gigel Ştirbu.  O face cu complicitatea aviatoarei politice Diana Tuşa, nevasta celebrului Iosif Buble, şef şi patron pe la mizerul site Ştiri pe surse. Un individ care a fost făcut de râsul lumii de preşedintele Iohannis, atunci când i-a mărturisit acestuia că nu are unde şi cum să se tundă.

Tot delicata Doina Gradea rivalizează la celebritate cu Mama lui Ştefan cel Mare fiindcă menţine în grilă emisiunea România 9. Un fel de România Mare rediviva, realizată de o caricatură a lui Corneliu Vadim Tudor. De un fals jurnalist pe nume Ionuţ Cristache, zis Sărmăluţă, şcolit pe la Antenele felixiene, adus în TVR prin jocul dublu al Irinei Radu şi menţinut acolo pe o leafă confidenţială (aceasta în pofida legii) fiindcă aşa doreşte sau, mai bine zis, comandă PSD.

Am citit şi eu noul Cod de etică. Cel dezagreat de Mediasind. L-am comparat cu cel aflat în vigoare din anul 2007. Sincer să fiu, nu mi se pare a fi mai dur decât acela. Nu aş zice nici că este infinit mai bun. Altceva sare însă în ochi. Că printre autorii sau participanţii la elaborarea lui figurează un anume domn Adrian Fulea.

Cine este insul cu pricina? Absolvent de Jurnalism, din câte se pare un produs premium al Academiei de partid Ştefan Gheorghiu. Care înainte de 1989 amuşina, pesemne cu misiune, pe la radioul studenţesc din campusul Universităţii din Bucureşti. Vezi Doamne, acorda asistenţă de specialitate. La un moment dat, şi asta după aşa-zisa Revoluţie, tovul Fulea, devenit domn, a prezentat chiar Telejurnalul TVR.

Din 2006 şi până mai deunăzi, tovul Fulea, cum spuneam, devenit domn, a fost purtător de cuvânt al STS. Unde a dobândit grad de colonel. Lăsat la vatră, domnul Fulea nu şi nu. S-a cerut din nou la muncă. Şi deşi pensionar şi beneficiarul unei pensii deloc mici a fost reangajat în TVR şi cumulează pensia cu salariul. A fost reangajat de coana Doiniţa şi nu oriunde. La Biroul de Informaţii clasificate. Conform pregătirii şi năravurilor domniei-sale. Probabil, astfel doamna Gradea a vrut să confirme povestea cu Statul paralel pe care o tot debita binefăcătorul ei, azi puşcăriaşul Dragnea Liviu Nicolae, dar şi că în instituţia pe care o conduce competenţa e pe primul loc.

Aud că dl. Fulea a fost reintegrat în TVR ca să i se facă un hatâr soţiei sale. Şi ea producătoare tot în instituţia cu pricina. Că doar TVR e o mare familie. Dar se pare că mai e şi un bastion al securismului

P.S. Acest text nu se adresează hiper-activilor şi irespirabililor vânătorul/d.c., lucifer, ioan stănilă, herr, victor nagy, zâna-măseluţă. 

.Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevarul.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

41 Comentarii

Zâna Măseluţă®
28.05.2020, 07:28:45

... Am trecut, aşa, în zbor, Să dau bineţe... tuturor!

0 (10 voturi)
Zâna Măseluţă®
28.05.2020, 07:40:52

Unor generali şi colonei "făcuţi la apelul de seară" De când nu mai e armată, Şi civilii, grade poartă, Uniforme, eghileţi, Fiind cei mai tari "băieţi"... Nu e deranjant "favorul", Dar mâine le dăm... onorul... hexagramă de Constantin Enescu

0 (8 voturi)
Vanatorul/d.c.
28.05.2020, 07:43:03

Superb..! Q.E.D..! Si uite asa ”imbecila nr.1 a satului”, a ajuns sa confirme intru-totul cele ce se spun despre ea: o cersetoarea de atentie cu orice pret, imbecila cu evidente probleme la mansarda si patenta ca atare chiar de catre propriile-i aparitii si ”productii”, mascarici feminin care, datorita unor probleme hormonale tipice ramolismentului precoce, dar si din cauza fixului sclerotic dobandit in urma cu vreo 2-3 saptamani, se scoala cu noaptea-n cap si ”frunzareste” precipitată si schizo-obsesivă paginile site-lui, pentru a posta pe prima pozitie mereu aceleasi tembelisme (gen ”Am trecut, asa, in zbor”, sau ”În siajul unei zâne” -”zana” fiind ea desigur:)) , plus niscaiva epigrame tampe, exact cum sta bine unei imbecile sadea de-a dreptul admirabila in bovinismul consecventei cu care tin neaparat sa se autodemonstreze ca atare zi de si cat mai..la vedere..!:) Biata de ea, habar n-are ce i se intampla. Pentru ca, asa cum a spus si Philippe Geluck despre genul asa de imbeciliatea autodemonstrativa, "Când ești mort, nu știi că ești mort. Pentru ceilalți e trist(neamuri, prieteni). La fel și când ești prost...":)) Merita atentia noastra, nu..? Hi..hi..hi..!

-7 (11 voturi)
Vanatorul/d.c.
28.05.2020, 08:49:35

Justificata critica d-lui Morariu la adresa Doina Gradea, pdg al SRTV. a tovului Fulea si a noului Cod de etica al TVR mosit de catre cei doi. In primul rand , cei doi au facut greseala de neiertat de a nu-i cere parerea despre prevederile codului si aprobarea pentru..implementarea acestuia domnului Morariu..! In al doilea rand, noul Cod de etica al TVR ignora total cel mai bun Cod de etica tv de pe planeta, recte Codul de etica al canalului Digi 24, in special prevederea nr. 1 a acestuia care zice : ”absolut toti angajatii postului au obligatia sa-i pupe in dos 25 din 24 de ore (se vor scula si apuca cu o ora mai devreme) pe Iohannis, Orban, Vela, Tataru, Ion Stefan si alti escroci si cocalari ai mafiei iliberal-iohannist-neosecuristice”. In al treilea rand, in noul Cod de etica al TVR nu contine nicaieri o prevedere de genul ”acest post tv nu se adresează hiper-activilor şi irespirabililor critici ai TVR ”..plus numele acestora. Si, asa cum era de asteptat, domnului Mircea Morariu, mereu vigilent in ceea ce priveste activitatea TVR si personalul ei, nu-i puteau scapa aceste neajunsuri.. Revenind la treburi mai serioase, de dragul advarului, trebuie spus ca Noul cod etic al TVR conține proceduri interne, obligații și drepturi pe care le are intregul personal angajat cu contract, precum si obligatii pentru conduita membrilor din Cosiliul Director și Consiliul de Administrație, iar ceea ceea ce ce deranjeaza cel mai mult la noul Cod Etic al TVR, e art.12 al acestuia, intitulat ”Loialitatea faţă de SRTv”. Iata ce prevede: (1) Salariatul are obligaţia de a apăra cu loialitate prestigiul societăţii în care îşi desfăşoară activitatea, precum şi de a se abţine de la orice act ori fapt care poate produce prejudicii imaginii sau intereselor legitime ale acesteia. (2) Pentru respectarea obligaţiei prevăzute la alin. (1), salariatului nu îi este permis: 1. să exprime în public aprecieri neconforme cu realitatea în legătură cu activitatea societăţii în care îşi desfăşoară activitatea, cu politicile şi strategiile acesteia; 2. să facă aprecieri în legătură cu litigiile aflate în curs de soluţionare şi în care SRTv are calitatea de parte, dacă nu sunt abilitaţi în acest sens; 3. să dezvăluie informaţii care nu au caracter public, în alte condiţii decât cele prevăzute de lege; 4. să dezvăluie informaţiile la care au acces în exercitarea funcţiei/clauzelor contractuale, dacă această dezvăluire este de natură să atragă avantaje necuvenite ori să prejudicieze imaginea sau drepturile instituţiei, ale salariaților sau ale unui terț; 5. să acorde asistenţă şi consultanţă persoanelor fizice sau juridice în vederea promovării de acţiuni juridice ori de altă natură împotriva statului sau serviciului public în care îşi desfăşoară activitatea.” Mai trebuie spus urmatorul lucru: Codurile de Etica ale tututor televiziunuile publice ( si o buna parte din cele private, cele mai importante) din lumea asta au asemenea prevederi, ba chiar unele si mai ”restrictive” , mai ”aspre”. De ce..? Va las pe voi sa va raspundeti..!

-10 (10 voturi)
Vanatorul/d.c.
28.05.2020, 08:53:25

Mult stimate domnule profesor universitar doctor Mircea Morariu, Referitor la p.s.-ul dvs (”Acest text nu se adresează hiper-activilor şi irespirabililor vânătorul/d.c., lucifer, ioan stănilă, herr, victor nagy, zâna-măseluţă”.), va promit ca nu nu voi mai comenta pe pagina dvs de blog, daca: a) in textele publicate spuneti adevarul; b) in textele publicate nu omiteti intentionat adevarul sau detalii (amanunte) revelatoare pentru acesta; c) in textele dvs. nu denaturati adevarul. In oricare caz..contrar punctelor, a, b, si c imi rezerv in continuare dreptul legal si constitutional de a-mi exprima opinia (parea, nemultumirea), pe acest site public, in spatiul destinat comentariilor. Sa aveti o zi minunată. Cu respect.

-7 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (41)