Ultima sută de metri pentru înscrierea la PatriotFest 2019 VIDEO

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

1 noiembrie este data-limită pentru înscrierea la ediţia PatriotFest de anul acesta, singurul concurs naţional de inovare în domeniul securităţii naţionale.


Inovatorii români sunt invitaţi să-şi înregistreze proiectele la cea de-a treia ediţie PatriotFest, sub formă de prototipuri funcţionale care pot asigura un viitor fără ameninţări de securitate. Data limită pentru înscrierea proiectelor este 1 noiembrie, jurizarea finală are loc în perioada 7-8 noiembrie, urmând ca proiectele cele mai performante să fie premiate în cadrul galei de pe 19 noiembrie.

Experţii din comunitatea PatriotFest selectează şi premiază ideile cele mai interesante, funcţionale şi utile ale inovatorilor români din ţară şi din străinătate. Premianţii primesc suport pentru îmbunătăţirea proiectelor şi au acces la consultările instituţiilor organizatoare cu membrii comunităţii PatriotFest. Concursul naţional PatriotFest este organizat de MApN, MAI, SRI, STS, SPP în parteneriat cu asociaţia New Strategy Center.

Proiectele înscrise trebuie să se încadreze într-unul dintre următoarele domenii: informaţie (agilitatea cunoaşterii), individ (optimizarea performanţei umane), ameninţare (siguranţa pericolului). Dacă proiectul nu se încadrează cu uşurinţă într-una dintre aceste categorii, atunci poate fi înscris la cea de-a patra categorie: creativitate pentru securitate. Vor fi apreciate în mod deosebit acele prototipuri funcţionale care prezintă potenţial de utilizare în activităţile specifice domeniului securităţii naţionale.

Printre obiectivele strategice aflate la baza PatriotFest se numără:

- creşterea gradului de transfer a inovării din domeniile privat şi academic către securitatea naţională;

- creşterea gradului de adaptare a inovării private şi academice la cerinţele securităţii naţionale;

- încurajarea proiectelor de inovare privată şi academică prin valorificarea rezultatelor în România;

- încurajarea talentului inovator prin oferirea de oportunităţi în România.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite