Ultimele cuvinte ale miliardarului Dan Petrescu. Ce mesaj a transmis omul de afaceri înainte să se prăbuşească cu avionul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Miliardarul Dan Petrescu, care pilota avionul prăbuşit duminică la Milano, a cerut să revină pe aeroportul din Linate după 3 minute de la decolare. Acesta nu a mai apucat să spună ce probleme avea aeronava. Opt persoane au murit în urma accidentului.

Duminică după-amiaza, controlorii de zbor observă că un avion privat, Pilatus, virează dreapta „în mod anormal” în loc să o ia spre sud la puţin după decolare. În acest moment, începe comunicarea cu pilotul, magnatul român Dan Petrescu, scrie cotidianul italian Corriere della Sera.

Dan Petrescu a spus că efectuează „o deviaţie” şi a cerut să-i fie eliberat un culoar pentru a reveni pe aeroport. Românul nu a precizat care sunt problemele tehnice ale aparatului de zbor, iar cei din turnul de control nu au primit un semnal de alarmă.

„De ce aţi deviat? Pentru a evita o turbulenţă?”, au întrebat oamenii de la turnul de control. „Nu” a fost singurul răspuns primit de la pilot.

În acel moment, comunicaţiile s-au pierdut, dar cei din sala radar a aeroportului şi-au dat seama că Petrescu a cerut revenirea pe aeroport din cauza unei urgenţe. În turnul de control s-a luat decizia ca traficul din aeroport să fie blocat. La mai puţin de un minut după întreruperea comunicaţiilor, avionul a dispărut de pe radar.

Avionul s-a prăbuşit cu 156 de kilometri la oră, la circa patru minute de la decolare. O ipoteză a experţilor este că motorul ar fi cedat în momentul în care pilotul a încercat să vireze pentru a se întoarce pe pistă, ceea ce explică creşterea bruscă a vitezei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite