Umoristul Dan Mihăescu a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Umoristul Dan Mihăescu a murit joi seara FOTO Arhiva Adevărul
Umoristul Dan Mihăescu a murit joi seara FOTO Arhiva Adevărul

Mihai Bendeac a anunţat pe contul său de Facebook că umoristul Dan Mihăescu (79 de ani) a decedat, fără a oferi însă mai multe amănunte.

„Am să anunţ exact aşa cum m-a rugat“, a scris Mihai Bendeac pe reţeaua de socializare, împlinind dorinţa artistului care a dorit ca anunţul morţii sale să fie publicat sub forma unor versuri:

„Umoristul Mihăescu a decis să decedeze/Lung prilej de bârfe şi de ipoteze“.

„Drum bun, prieten drag“, a încheiat Mihai Bendeac.

În 2011, artistul a vorbit într-un interviu pentru „Adevărul“ despre începuturile carierei sale, despre actorii alături de care a lucrat şi a făcut o radiografie a umorului actual.

Întrebat cum şi-a descoperit vocaţia, umoristul a povestit că totul a început de la o întâmplare aparent banală.

„Pe la vârsta de 24-25 de ani am asistat la o scenă în familia unor prieteni care îşi pregăteau copilul pentru prima zi de şcoală. Tatăl, mama, bunicii ţipau unul la celălalt: « nu uita caietul, nu uita penarul, nu uita să-i faci un sendviş, pune-i şi un măr!».  În nebunia aia, au plecat cu copilul la şcoală şi în stradă şi-au dat seama că uitaseră ghiozdanul. M-am amuzat teribil şi mi-am închipuit altfel finalul acestei întâmplări: cum ar fi fost să uite chiar copilul?“, a explicat el, adăugând că astfel s-a născut ideea primului său scheci.

Cu toate că părea destinat să devină avocat, după cum el însuşi povestea, acest lucru nu s-a mai întâmplat deoarece: „ mi-a intrat în cap povestea cu presa şi cu scrisul“.

A lucrat la postul de televiziune naţional până în 1998, după care a început colaborarea cu Antena 1 şi a lucrat alături de actori mari, precum Toma Caragiu, Maia Morgenstern sau Dem Rădulescu.

„Nu există actor de comedie în România care să nu fi interpretat scheciurile mele. Am fost la o emisiune împreună cu Maia Morgenstern, care mi-a zis: « Uite, pentru mine nu ai scris nimic ». Şi i-am adus aminte că şi ea a jucat într-un scheci de-al meu“.

Întrebat ce relaţie avea cu actorii din generaţia veche,  umoristul a explicat că a simţit „o bucurie şi o şansă fabuloasă“ de a lucra cu actori precum Dem Rădulescu sau Toma Caragiu.

„Eu nu am avut orgoliul să ies în faţă, am lăsat textele mele să vorbească prin interpretarea acestor actori minunaţi“.

În 2011, a apărut în librării „Spovedania unui umorist“, biografia lui Dan Mihăescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite