Un adolescent a fost internat la Terapie Intensivă cu sindrom inflamator multisistem apărut în urma COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Este deja al doilea caz de copil internat la terapie intensivă la „Gomoiu” cu sindrom inflamator multisistem  FOTO Profimedia
Este deja al doilea caz de copil internat la terapie intensivă la „Gomoiu” cu sindrom inflamator multisistem  FOTO Profimedia

Un adolescent care ar fi fost infectat cu noul coronavirus se află la terapie intensivă şi are sindrom inflamator multisistem. Este o reacţie exagerată de apărare a organismului după ce tânărul a făcut COVID-19, iar acum toate organele sunt inflamate.

Directorul medical al Spitalului Gomoiu a explicat la Digi24 că tânărul are un test PCR negativ, însă nivelul crescut al anticorpilor SARS-CoV-2 arată că adolescentul ar fi trecut deja prin boală. 

„Copilul a venit miercuri seară la noi, cu febră, cu mialgii, cu stare generală alterată. A venit cu un diagnostic de disfuncţie multiplă de organe pus de colegii noştri din gardă, pediatri şi medic ATI. A fost afectat renal, hepatic, hematologic. Astăzi ne-au venit ultimele analize şi colegii mei au pus diagnosticul de sindrom inflamator multisistemic. Adolescentul are un PCR efectuat negativ şi are făcuţi anticorpii: IgG-ul pentru SARS-CoV-2 foarte crescut. Ar fi trecut prin boală. De-asta sindromul inflamator multisistemic, PIMS-ul de care vorbim, este asociat pentru acest caz infecţiei cu SARS-CoV”, a explicat Diana Ionescu, director medical al Spitalului Gomoiu din Capitală, arată digi24.ro.  

Pacientul „este cu oxigen cu flux mic, dar este bine pulmonar”, a precizat Diana Ionescu.

Este deja al doilea caz de copil internat la terapie intensivă la „Gomoiu” cu sindrom inflamator multisistem apărut în urma infectării cu coronavirus. Între timp, primul copil care ajunsese la terapie intensivă, un băieţel de aproape 10 ani, a fost externat, dar va mai avea nevoie de recuperare.

Un copil poate dezvolta acest tip de inflamare a tuturor organelor chiar şi după mai bine de 40 de zile de la infectarea cu noul coronavirus, de aceea este importantă monitorizarea copilului şi după ce un eventual test de COVID s-a negativat, explicau medicii, la Digi24, luna trecută, când în România s-a înregistrat primul caz de copil internat la ATI cu acest sindrom inflamator multisistem apărut în urma infectării cu noul coronavirus. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite