Un angajat al Ministerului Justiţiei, depistat pozitiv cu noul coronavirus. Sediul instituţiei este evacuat şi urmează să fie decontaminat - UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

​Un angajat al Ministerului Justiţiei, care lucrează la departamentul buget-finanţe, a fost confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus, în prezent o anchetă epidemiologică fiind în derulare, anunţă un comunicat al instituţiei.

UPDATE: Sediul Ministerului Justiţiei este evacuat la ora transmiterii acestei ştiri, urmând ca anjajaţii să revină în data de 14 aprilie, arată într-un mesaj ministrul Cătălin Predoiu. Demnitarii vor fi ultimii care vor părăsi sediul.

„Vă comunic faptul că astăzi până la ora 12, întreg personalul va evacua sediul ministerului. Prima zi de lucru în sediu va fi marţi 14.04.2020. Până atunci vom lucra online, fiecare dintre dvs. să îşi asigure capacitatea de a lucra online şi telefonic, pentru a asigura continuitatea activităţii Ministerului chiar şi în condiţiile date. Pentru a evita aglomerarea la ieşirea din sediul ministerului, evacuarea se face astfel: începând cu ora 11.40 se evacuează etajele 4-6, începând cu ora 11.50 începe evacuarea etajelor 2 - 4, apoi la ora 12 evacuarea etajului 1. Cabinetele demnitarilor evacuează ultimele sediul”, arată ministrul Justiţiei.

În următoarele trei zile vor avea loc trei decontaminări succesive în sediul Ministerului. Precedenta decontaminare a fost în data de 4.04.2020, transmite Cătălin Predoiu.

„Vă rog să vă păstraţi calmul şi să aplicaţi instrucţiunile. Calm, curaj şi încredere! O să trecem cu bine şi prin această situaţie. Dar pentru aceasta trebuie să aplicăm regulile. Să aveţi grijă de voi, limitaţi-vă contactele, respectaţi izolarea şi să nu uitaţi să rămâneţi conectaţi online, continuăm să funcţionăm online”, mai spune ministrul Justiţiei.


„Ministerul Justiţiei comunică faptul că astăzi 9 aprilie unul din angajaţii săi a fost confirmat cu COVID - 19. Persoana în cauză lucrează la departamentul de buget finanţe şi nu a mai fost prezentă în sediul ministerului din data de 3 aprilie”, se arată în comunicatul MJ.

Potrivit sursei citate, conducerea ministerului a dispus deja aplicarea prevederilor legale incidente privind anunţul autorităţilor competente în astfel de situaţii, ancheta epidemiologică şi izolarea persoanelor aflate în contact cu persoana confirmată.

MJ trece prin a doua decontaminare

Sediul Ministerului Justiţiei va fi complet decontaminat prin nebulizare în cursul zilei de joi, după ce o altă procedură asemănătoare a avut loc în data de 4 aprilie, arată MJ.

Ministerul Justiţiei rămâne operaţional complet, anunţă reprezentanţii instituţiei, inclusiv prin aplicarea procedurilor de lucru la distanţă, online, videoconferinţe şi telemuncă, aplicate în baza instrucţiunilor emise de către Ministrul Justiţiei încă de la declararea stării de urgenţă.

„Ministerul Justiţiei va continua să menţină o comunicare publică transparentă în legătură cu toate aspectele care ţin de agenda şi funcţionarea instituţiei”, mai arată comunicatul MJ.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite