Un angajat al TVR Târgu-Mureş s-a sinucis în urmă cu câteva zile, în locuinţa sa. Acesta se afla în proces de divorţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un angajat al Televizunii Române s-a sinucis în locuinţa sa
Un angajat al Televizunii Române s-a sinucis în locuinţa sa

Un angajat al TVR Târgu-Mureş s-a sinucis în urmă cu câteva zile, în locuinţa sa, au declarat, vineri, surse din Societatea Română de Televiziune (SRTV), care au spus că acesta avea probleme personale.

Potrivit surselor citate, numele persoanei care s-a sinucis este Nagy Jozsef. Acesta făcea parte din personalul tehnico-administrativ al TVR Târgu-Mureş şi era din localitatea Ogra, judeţul Mureş, scrie Mediafax.

Bărbatul s-ar fi sinucis vineri, 7 decembrie, şi ar fi fost înmormântat luni, 10 decembrie, potrivit sursele citate, care susţineau că bărbatul se afla în proces de divorţ.

Sinuciderea angajatului din TVR nu ar fi avut legătură cu evaluările de personal care s-au desfăşurat de curând în Televiziunea Română, la care acesta a obţinut 84 de puncte din 100, mai spun sursele citate.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Mureş, Livia Popa, a confirmat că bărbatul a murit, vinerea trecută, după ce s-a spânzurat în şură, fiind găsit de către o vecină.

Ion Popescu, preşedintele Confederaţiei Sindicale Naţionale Meridian, la care este afiliat sindicatul din Televiziunea Română, a declarat, vineri, că persoana care s-a sinucis avea 54 de ani. Popescu a spus că este posibil ca persoana respectivă să fi avut şi probleme personale, însă a precizat şi faptul că bărbatul s-ar fi sinucis din cauza presiunilor resimţite ca urmare a procesului de evaluare de personal din TVR, în urma căruia se vor face disponibilizări colective.

Contactaţi, vineri, de MEDIAFAX, reprezentanţii TVR au declarat că decesul angajatului TVR s-a produs înaintea afişării rezultatelor procesului selecţiei de personal.

"Regretăm gestul şi moartea colegului nostru şi suntem alături de familia acestuia. Respectăm durerea şi intimitatea familiei şi îi rugăm şi pe reprezentanţii mass-media să facă acelaşi lucru şi să nu transforme această tragedie într-un subiect de presă. Decesul colegului nostru a survenit înaintea afişării rezultatelor procesului selecţiei de personal. Speculaţiile conform cărora gestul fostului nostru coleg ar avea legătură cu procesul de selecţie de personal care se desfăşoară în această perioadă sunt nefondate", au mai spus reprezentanţii TVR.

Procesul de selecţie a personalului din SRTv în vederea stabilirii ordinii de prioritate la concedierea colectivă s-a încheiat, iar marţi, 11 decembrie, au fost afişate rezultatele. Eventualele contestaţii pot fi depuse de salariaţii SRTv până vineri, 14 decembrie. Rezultatele finale ale selecţiei de personal, după soluţionarea eventualelor contestaţii, vor fi afişate în data de 21 decembrie.

Societatea Română de Televiziune este în prezent în plin proces de restructurare. Noul Consiliu de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune a decis, pe 29 octombrie, să continue restructurarea TVR (demarată de fostul CA al televiziunii publice, condus tot de Claudiu Săftoiu) şi a aprobat documentele privind procesul de selecţie a personalului Televiziunii Române, în urma căruia vor rămâne 2.395 de locuri de muncă.

Un număr total de 309 locuri de muncă nu sunt afectate de procesul de restructurare din Televiziunea Română, la sfârşitul căruia TVR va avea un număr de 2.395 de angajaţi, dintr-un total actual de 3.235 salariaţi.

TVR are o pierdere cumulată de 145.618.779,33 de euro, iar perioada necesară pentru a plăti această datorie este estimată la 7,5 ani..

Conducerea TVR a trebuit să elaboreze o strategie de restructurare a Televiziunii Române, după ce, pe 27 iunie, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă (OUG) potrivit căreia Consiliul de Administraţie al TVR trebuie să aprobe, în termen de 45 zile (de la publicarea în MO a OUG, n.r), un program de redresare economică, cu restructurări economice, de personal şi plata datoriilor fiscale în şase luni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite