Un avion rusesc a fost interceptat în apropierea spaţiului aerian românesc. Fifor: Este modul Federaţiei Ruse de a testa forţele româneşti şi ale NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
s

Un avion de vânătoare rusesc a fost interceptat, joi, în apropierea spaţiului aerian românesc, deasupra Mării Negre. Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, sâmbătă, că acesta este modul Federaţiei Ruse de a testa forţele româneşti şi ale NATO.

Aparatul - un avion de vânătoare de tip Suhoi 27 - a fost detectat de Centrul de comandă şi control al Forţelor Aeriene Române. Apoi piloţii canadieni au decolat la comanda primită de la Centrul NATO de la Torrejon, Spania şi au monitorizat îndeaproape avionul rusesc până când a părăsit zona, au anunţat forţele aeriene canadiene pe pagina de Facebook.

Nu este pentru prima dată când se petrece un asemenea incident. 

De altfel, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, sâmbătă, la Digi24, că aceste incidente sunt tot mai dese, mai ales când sunt exerciţii cu forţe ale NATO.

”Este un mod al Federaţiei Ruse de a testa modul cum acţionează forţele române, forţele NATO. De fiecare dată am demonstrat că suntem în măsură să îndeplinim misiunile”, a afirmat Fifor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite