FOTO Un avion de mici dimensiuni a luat foc după ce a aterizat forţat în Harghita. Care este starea piloţilor. Intervenţie spectaculoasă a elicopterului SMURD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Momentul în care unul dintre piloţi a fost salvat cu elicopterul
Momentul în care unul dintre piloţi a fost salvat cu elicopterul

Un avion de mici dimensiuni, care împraştia substanţă antirabică, a aterizat forţat într-o pădure, în zona Vârfului Mădăraşi din judeţul Harghita. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă intervine cu forţe la sol, dar şi cu un elicopter SMURD. Din cauza terenului greu, aeronava nu poate ateriza, iar salvarea celor doi răniţi se face prin troliere.

GALERIE FOTO

UPDATE 15.10 A fost recuperată şi cea de-a doua persoană. Ambele victime sunt conştiente şi cooperante. Una dintre ele va fi transportată la Spitalul Municipal Odorheiul Secuiesc cu o ambulanţă SMURD, iar cea de-a doua va fi transportată cu elicopterul SMURD la Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş. 

Atat pilotul, cât şi copilotul sunt cetăţeni străini, iar relaţionarea acestora cu echipajele de urgenţă se realizează în limba engleză.

UPDATE 14.48 Prima persoana a fost preluată de elicopter (prin troliere) şi a fost dusă în zona în care se aflau echipajele terestre ale pompierilor. În continuare, se realizează operaţiunile de evacuare pentru cea de-a doua persoană.

UPDATE 13.05 Elicopterul SMURD a ajuns în zona montană greu accesibilă şi împădurită în care se află cei doi piloti. Având în vedere că terenul nu permite aterizarea, un medic SMURD va coborî prin troliere, pentru evaluarea medicală a celor doi.

elicopter

UPDATE Cei doi membri ai echipajului au comunicat cu echipele de intervenţie în limba engleză, dar nu se ştie încă ce naţionalitate au, a declarat capitan Alina Ciubotariu de la ISU Harghita.

                                  ********************

Conform primelor date, după aterizare avionul a luat foc.   

 La bord se aflau pilotul şi copilotul, care s-au evacuat imediat. Ambele persoane sunt conştiente, fără răni grave şi urmează să fie evaluaţi de către echipajele medicale. Echipajele se salvatori au plecat spre locul accidentului la bordul unor vehicule 4X4.

În acelaşi timp, un elicopter SMURD se deplasează în zona evenimentului pentru recuperarea celor două persoane.

”Colegii de la pompieri se aflau chiar la un exerciţiu şi erau aproape de zonă şi se deplasează acolo. O să aflăm mai multe informaţii după ce se ajunge acolo despre starea celor doi care erau în avion şi să vedem dacă necesită evacuare către spital cu elicopterul. (…) Dacă persoanele sunt ok şi nu au probleme pot fi recuperate şi terestru de către pompierii care vin acolo. Vor evalua situaţia şi ne va spune care va fi mersul lucrurilor, cum o să procedeze după ce analizează situaţia la faţa locului”, a declarat Raed Arafat.

Ştire în curs de actualizare

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite