Un bărbat recidivist, arestat ultima dată pentru furt, a fost eliberat din greşeală din arestul unei secţii din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Un bărbat din Bucureşti, recidivist, arestat ultima dată pentru furt, la începutul acestui an, a fost eliberat din arestul Secţiei 12 din greşeală.

Bărbatul a fost condamnat, însă, în decembrie anul trecut, pentru că a condus fără permis şi sub influenţa alcoolului, iar instanţa precizase la revocarea mandatului de arestare că eliberarea bărbatului poate fi făcută doar dacă el nu este condamnat într-o altă cauză. Poliţia Capitalei informează că agentul de la Arest care nu a făcut verificări în privinţa antecedentelor bărbatului va fi cercetat pentru neglijenţă în serviciu.

Potrivit poliţiştilor, bărbatul de 49 de ani are mai multe spargeri la activ, atât în ţară, cât şi în străinătate, este recidivist, iar ultima dată a fost arestat preventiv pentru furt calificat. El s-a împăcat ulterior cu victima, aşa cum permite noul Cod penal, astfel că instanţa a revocat mandatul de arestare, cu precizarea că eliberarea bărbatului poate fi făcută doar dacă nu este condamnat sau arestat într-o altă cauză.

Bărbatul fusese, însă, condamnat la 2 ani şi 3 luni de închisoare în decembrie anul trecut pentru condus fără permis şi sub influenţa alcoolului. Cu toate acestea, poliţistul de la Arest care a întocmit actele de punere în libertate nu a făcut verificări, iar bărbatul a fost eliberat în 2 februarie.

Poliţia Capitalei informează, vineri, că bărbatul a fost prins şi arestat în 28 februarie, iar poliţistul care nu a făcut verificări va fi cercetat pentru neglijenţă în serviciu.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite