Bilanţ sumbru după ce un camion cu 13 militari a căzut într-o prăpastie: trei morţi şi nouă răniţi FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un camion cu 13 militari a căzut, joi seară, într-o prăpastie la limita judeţelor Argeş şi Braşov, în localitatea Dâmbovicioara. Trei militari rămaşi încarceraţi au murit, au declarat, pentru Adevărul, surse din cadrul ISU Argeş.

UPDATE 02.45 Şi cel de-al treilea militar rămas încarcerat în urma accidentului produs la Dâmbovicioara, unde un camion militar s-a răsturnat într-o prăpastie, a fost scos decedat, după o intervenţie de câteva ore, a declarat pentru News.ro ministrul Sănătăţii, Florian Bodog. Bilanţul accidentului a ajuns, astfel, la trei morţi şi nouă răniţi.

Bodog a precizat că ultimul militar care rămăsese încarcerat a fost scos de către echipajele de intervenţie, fiind constatat decesul. Militarul rămăsese prins, alături de un coleg de-al său, în cabina camionului, cu motorul maşinii căzut peste ei, intervenţia pentru scoaterea acestora fiind extrem de dificilă. Cel de-al treilea militar care şi-a pierdut viaţa a fost găsit în afara maşinii, fiind aruncat din vehicul în momentul în care camionul a căzut în râpă.

image

UPDATE 01.55 Cei şapte militari duşi la Spitalul Câmpulung în urma accidentului petrecut la Dâmbovicioara, unde un camion militar a căzut într-o prăpastie, vor fi transferaţi în această noapte la Spitalul Militar Central, a declarat secretarul de stat pentru politica de apărare şi planificare, Mircea Duşa.

Mircea Duşa, care se află la spitalul din Câmpulung, a spus, la Antena 3, că militarii urmează să fie preluaţi de ambulanţe pentru victime multiple şi aduşi în Capitală, la Spitalul Militar Central. El a precizat că ceilalţi doi militari răniţi, care se află la Spitalul Judeţean Braşov, au răni uşoare şi nu vor fi aduşi în Bucureşti.

Directorul Spitalului Câmpulung, Grigore Stănescu, a declarat că militarii aflaţi la această unitate medicală nu au leziuni care să le pună viaţa în pericol, toţi fiind conştienţi.

"Toţi sunt în stare stabilă, conştienţi, nu au leziuni care să le puna în pericol viaţa. Au leziuni ortopedice, nu au leziuni craniene sau la coloană",  a spus directorul Spitalului din Câmpulung.

UPDATE 01.35 Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a confirmat decesul celui de-al doilea militar rămas încarcerat, precizând că celălalt militar care este prins în cabina camionului căzut în prăpastie nu a fost încă scos, iar operaţiunea de descarcerare continuă.

News.ro a anunţat, citând surse locale, că ambii militari aflaţi în cabina camionului şi-ar fi pierdut viaţa. În aceste condiţii, bilanţul accidentului este de 3 morţi şi 9 răniţi, aflaţi în stare stabilă.

UPDATE 01.25 Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat că la acest moment este confirmat decesul unui singur militar, în cazul celorlalşi doi nefiind confirmat decesul, în condiţiile în care ei sunt în continuare încarceraţi. dan a precizat că cei doi sunt în cabina camionului, cu mototul căzut pe ei, iar şansele să fie în viaă sunt minime.

UPDATE 00.45  Directorul Spitalului din Câmpulung, Grigore Stănescu, a declarat că cele şase victime sosite la spitalul din Câmpulung „sunt în stare stabilă, prezentând doar leziuni traumatice ce nu le pun viaţa în pericol”. Acesta a adăugat că răniţii vor fi transportaţi la Bucureşti, la Spitalul Militar Central, cu două ambulanţe speciale.

UPDATE 00.15 Parchetul Militar a fost sesizat în cazul acestui accident, iar din ordinul şefului Statului Major General a fost insituită o o comisie pentru a stabili cauzele incidentului, a anunţat MApN, care a precizat că vehiculul răsturnat în râpă era ultimul dintr-o coloană de patru, care se deplasau de la Cincu spre Câmpulung.

UPDATE 00.10 Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a declarat că „şapte dintre militari au ajuns la spitalul din Câmpulung - trei dintre victime prezintă traumatisme craniene, iar alte trei victime  traumatisme ale membrelor - însă cu toţii sunt conştienţi, în stare stabilă. Alte trei victime au ajuns la spitalul din Braşov, şi acestea fiind în stare stabilă“.

UPDATE 00.00 Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat că motorul camionului a căzut peste doi militari, fiind vorba despre cei care mai sunt încarceraţi la această oră, ea precizând că deocamdată echipele de intervenţie pot vedea doar picioarele acestora. Ea a mai spus că deocamdată nu poate fi declarat decesul celor doi. Ea a mai spus că din declaraţiile supravieţuitorilor reiese că autovehiculul a rămas fără frâne.

Ministrul Carmen Dan a afirmat că echipele de intervenţie acţionează în continuare pentru descarcerarea celor doi militari care mai sunt blocaţi în camion: „Mai sunt două persoane încarcerate, se lucrează în acest moment pentru descarcerare, dar nu putem decât să vedem picioarele celor încarceraţi. Nu putem să confirmăm decesul“.

UPDATE 23.50 Dumitru Secăreanu, primarul din Dâmbovicioara, a declarat că „militarii pe care i-am salvat în primul moment au declarat că şoferul camionului ar fi afirmat că a rămas fără frâne”.

UPDATE 23.40 „Camionul a fost stabilizat. Se lucrează cu utilaje de descarcerare grele, se lucrează de circa 30 de minute, iar echipajele de ambulanţă sunt pregătite să acorde primul ajutor. În acest moment ştim că în cabină cele două persoane sunt în stare de inconştienţă. Militarul decedat se pare că a căzut din cabină, el fiind găsit cu 30 de metri mai jos decât camionul”, a declarat şeful ISU Argeş, Bogdan Olar.

UPDATE 23.32 Directorul Spitalului din Câmpulung, Grigore Stănescu, a declarat că „două dintre victimele accidentului au ajuns la secţia de urgenţe, prezentând leziuni traumatice, dar fiind în viaţă, conştiente şi primind îngrijirile corespunzătoare”.

UPDATE 23.30 „La 27 de ani de la Revoluţie nu avem un elicopter care să ne permită să intervenim noaptea într-o zonă greu accesibilă“, a fost prima reacţie a prim-ministrului Mihai Tudose pentru Antena 3.

UPDATE 23.22 Unul dintre cei trei militari rămaşi încarceraţi în camionul răsturnat a murit, a declarat Raed Arafat. Potrivit secretarului de stat, nu se ştie dacă ceilalţi doi militari încarceraţi mai sunt sau nu în viaţă.

Ministerul Apărării Naţionale anunţă, într-un comunicat de presă, că în camionul răsturnat se aflau 13 militari, 3 aflaţi în cabina camionului şi 10 în spate. Cei trei militari încarceraţi sunt cei aflaţi în cabina camionului.

UPDATE 23.20 „Şapte dinte victime sunt în drum spre spitalul din Câmpulung. Am luat legătura cu directorul spitalului, să vedem dacă au tot ce le trebuie, sânge şi altele, şi dacă victimele vor avea nevoie de a fi transportate la Spitalul Floreasca”, a declarat ministrul Sănătăţii, Florin Bodog.

Potrivit lui Raed Arafat, există posibilitatea ca „două dintre persoanele încarcerate să nu mai fie în viaţă“.

image

FOTO Muscel TV

UPDATE 23.10 Purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure, a afirmat că printre cei zece militari scoşi din camion sunt şi câţiva inconştienţi.   

UPDATE 23.00 „Sunt în legătură cu colegii de la faţa locului. S-au trimis mai multe echipaje, intervenţia va fi dificilă pentru cei încarceraţi. Există riscul ca acel camion să cadă şi mai mult, la 100 de metri, pentru că este în versant. Sunt persoane care au ieşit pe picioarele lor. Nu putem interveni cu elicoptere, fiind zonă montană. Va fi o operaţiune de descarcerare dificilă”, a declarat Raed Arafat pentru Antena3.

Acţiunile de salvare sunt îngreunate de accesul dificil la camionul prăbuşit în prăpastie şi se încearcă stabilizarea camionului căzut.

UPDATE 22.50 Potrivit prefectului de Argeş, Emilian Dragnea, câteva ambulanţe au ajuns deja la faţa locului. „Primii care au intervenit au fost chiar colegii militarilor, care se aflau în alte două autocamioane. Spitalele din Câmpulung şi din Piteşti sunt pregătite să primească răniţi. Din câte ştiu, sunt trei victime încarcerate. Doi răniţi au ajuns deja la Câmpulung“, a spus Dragnea la Digi24.

image

FOTO News.ro

UPDATE 22.40 Zece militari au fost scoşi din camionul răsturnat de către echipele de descarecere, alţi trei fiind încarceraţi şi având „şanse minime de supravieţuire”, au declarat joi seară, pentru News.ro, reprezentanţi ai ISU Argeş.


Au fost mobilizate 9 echipaje SMURD şi 6 echipaje de la Ambulanţa Argeş.

Militarii fac parte din Batalionul 30 Vânători de Munte Dragoslavele. Ei se întorceau de la o aplicaţie care s-a desfăşurat la Prislop.

Accidentul s-a produs pe DN 73, între Braşov şi Câmpulung Muscel, într-o zonă cu multe curbe.

Persoanele aflate în camionul implicat în accidentul din judeţul Argeş sunt militari, autovehiculul răsturnându-se într-o râpă de aproximativ 40 de metri, într-o zonă muntoasă.

Camionul s-a răsturnat în localitatea argeşeană Dâmbovicioara.

Potrivit Inpsectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, din primele informaţii reiese că sunt persoane încarcerate în camion, însă nu se cunoaşte încă numărul acestora.

În acest caz a fost activat planul roşu de intervenţie şi au fost alertate nouă echipaje medicale SMURD şi şase ale Serviciului de Ambulanţă Argeş.

De asemenea, acţionează trei autospeciale de stingere cu modul de descarcerare şi prim-ajutor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite