Un caz clinic

Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mă număr printre aceia care îi plâng de milă doamnei Viorica Vasilica Dăncilă. Nu cred că au dreptate cei ce o consideră o victimă a preşedintelui PSD, dl. Liviu Dragnea.

Nu împărtăşesc defel excesele de compasiune ale comentatorilor ce socotesc că cetăţeana care a avut probleme la examenul de admitere în treapta a doua de liceu, care a făcut cu mari dificultăţi o facultate care chiar şi în comunism era socotită a fi de mâna a doua şi, mai apoi, a eşuat în calitatea de biată profesoară de Discipline tehnologice într-un amărât de liceu industrial din Videle, ar da orice ca să scape de teroare la care ar supune-o fiul ,miliţianului din Graţia, fostul repetent al Politehnicii bucureştene, Liviu Nicolae Dragnea, azi şeful pretinşilor social-democraţi români şi preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Cine îşi scotoceşte niţeluş mintea şi încearcă o recapitulare a felului în care s-a manifestat în spaţiul public doamna Viorica Vasilica Dăncilă din ianuarie 2017 încoace, adică din momentul în care preşedintele Klaus Iohannis a comis impardonabila greşeală de a mai da o şansă PSD şi de a o desemna pe această impostoare în funcţia de premier al României, nu poate să nu constate cât i-a crescut tupeul respectivei individe. Puţin importă că o lume întreagă râde pe seama ei- numai că râsul acesta este primejdios şi cinic fiindcă porneşte de la o situaţie de o anormalitate crasă ce reprezintă o premisă pentru o veritabilă tragedie naţională - că îi spune că are un IQ redus, că este corigentă la Logică şi la Limba română, că pur şi simplu nimic nu o recomandă pentru o funcţie publică, numita Vasilica Viorica Dăncilă perseverează.

Apare la televizor, se laudă cu victorii şi succese imaginare ale guvernului pe care pretinde că l-ar conduce (la rându-i o amestecătură de agramaţi, impostori, plagiatori, inşi fără coloană vertebrală, absolvenţi de universităţi particulare, căzuţi cu nota 2 la examenul de titularizare, persoane care ling astăzi acolo unde au scuipat ieri), se lansează în polemici pentru care nu o duce capul, dă cu tifla şi se crede îndreptăţită să se certe cu preşedintele Klaus Iohannis. Se îmbracă în perdele, în rochii cu franjuri şi culori care mai de care mai ţipătoare, măcar astfel să devină şi ea observabilă, cheltuie aiurea banii ţării pentru vizite în străinătate unde nu se remarcă decât prin gafe de protocol ce provoacă deliciul şi dispreţul presei internaţionale, iar apoi, când se întoarce în ţară, dă fuga la televiziunile-slugă şi clamează că ar fi repurtat cine ştie ce mari succese.

Iată, nu mai departe decât zilele trecute, insa aceasta submediocră s-a dus într-o vizită semi-privată în Statele Unite. Pare-se şi cu misiunea de a-i mai îmbuna pe americanii care i-au retras viza de intrare în Statele Unite şefului şi celui care în raport cu ea a reinterpretat prost şi caricatural mitul lui Pygmalion şi al Galateei. A luat-o gura pe dinainte, şi-a arogat atribuţii constituţionale pe care nu le are şi a promis că ea şi guvernul ei vor reloca ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim. A provocat un veritabil scandal diplomatic. A pus la colţ România. A făcut ca ţara noastră să fie privită cu suspiciune. Ţările arabe cu care România aveau relaţii diplomatice privilegiate nici nu mai vor să audă de noi, nici vorbă să mai susţină candidatura ţării la poziţia de membru nepermanent în Consiliul de Securitate. Regele Iordaniei şi-a anulat intempestiv vizita în România, iar Marocul a refuzat să îl mai primească pe preşedintele Senatului, dl. Călin Popescu- Tăriceanu,  în vizită oficială la Rabat. Nici Uniunea Europeană nu a avut deloc cuvinte de laudă la cele scoase pe gură de numita Dăncilă Viorica Vasilica, iar dacă e adevărat că ministrul de Externe al Republicii Franceze a refuzat să se întâlneacă cu rămăşiţa dejisto-stalinistă Teodor Meleşcanu atunci nu e deloc exclus ca în viitorul apropiat interlocutorii internaţionali ai României să nu mai fie decât Bibi Netanyahu, Putin şi Orbán Viktor.

În mod normal, după o astfel de gafă şi după un astfel de scandal pe care doar furajaţii de către PSD din presa românească au găsit de cuviinţă să îl laude (e vorba în primul rând despre Bogdan Chirieac şi Ion Cristoiu) Dăncilă şi întreg guvernul ei ar fi trebuit să îşi dea demisia. Or, nu, de abia ajunsă la Bucureşti, iresponsabila doamnă Dăncilă a uitat că are picioarele umflate şi s-a dus glonţ la telefon spre a interveni la televiziunea -slugă România tv, proprietatea banditului Sebastian Ghiţă, şi a început să se laude. Nu i-a tremurat vocea de primadonă a corului de femei din Videle şi a debitat pe gură enormităţi care mai de care.

Ce îşi închipuie mintea bolnavă a insei care încă deţine funcţia de premier al României? Nici mai mult, nici mai puţin decât că ar fi repus România pe harta mondială, că s-ar fi întâlnit aievea cu vicepreşedintele SUA, Mike Pence cu care s-a văzut doar timpul necesar de a face o poză pentru albumul ei de familie (vicepreşedintele s-a amuzat, desigur, la fel cum se amuză copiii atunci când se fotografiază cu maimuţica) şi că de vină pentru anularea suveranului haşemit în România ar fi preşedintele Iohannis.

Indiscutabil, doamna Viorica Vasilica Dăncilă este ceea ce se cheamă un caz clinic. Ale cărui ziceri şi fapte necugetate sunt plătite de români şi de România.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite