Un comandant de navă român a salvat patru marinari aflaţi în pericol pe un velier în Golful Mexic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosco Malaysia FOTO Cornelia Klier/ shipsandports.com.ng
Cosco Malaysia FOTO Cornelia Klier/ shipsandports.com.ng

Un comandant de navă român a salvat patru marinari aflaţi în pericol pe un velier în Golful Mexic, operaţiunea având loc în timpul furtunii tropicale Sally, după ce US Coast Guard abandonase salvarea acestora din cauza vremii nefavorabile.

Ambasadorul maritim IMO Ovidiu Cupşa a declarat, vineri, că, în 13 septembrie, nava „Cosco Malaysia” la comanda căreia se afla comandantul de cursă lungă român Bogdan Rusu a salvat patru marinari aflaţi pe un velier în Golful Mexic.

Evenimentul a avut loc la aproximativ 68 de mile vest de Clearwater, în jurul orei 11 dimineaţa (local GMT), în timpul furtunii tropicale Sally.

„Cei 4 marinari ai velierului „Yes Dear” erau în mare pericol după ce nava lor a luat apă, iar US Coast Guard a abandonat salvarea cu un elicopter HH - 60 Jayhawk din cauza vremii nefavorabile. Nava „Cosco Malaysia”, înregistrată în Hong Kong, sub conducerea comandantului Bogdan Rusu, a înfruntat uraganul şi a lansat o acţiune de salvare a celor 4 marinari, debarcându-i apoi în siguranţă în portul Tampa Bay”, a declarat Ovidiu Cupşa.

El a precizat că US Coast Guard a mulţumit comandantului navei pentru curajul şi efortul echipajului, preşedintele Grupului de Căutare şi Salvare, Benjamin Strong, afirmând că „salvarea unei vieţi pe mare este o provocare, salvarea a patru vieţi într-o furtună tropicală este un lucru extraordinar”.

Cupşa a menţionat că Bogdan Rusu merită propus pentru premiul „Bravery at Sea”, conferit de Secretariatul General al Organizaţiei Maritime Internaţionale (IMO), pentru acte de bravură pe mare.

El este membru al Asociaţiei Comandanţilor de Navă din România.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite