Eveniment

articolul anterior articolul urmator

Un director elveţian, sedus de amanta româncă, a furat din companie 1 milion de euro: Am cedat la solicitările ei

12
4 Dec 2021 11:03:02
Autor: Afrodita Cicovschi

Directorul unei companii elveţiene, care susţine că a fost sedus de amanta româncă, a furat din compania pe care o conduce 1 milion de euro. Bărbatul şi-a justificat fapta prin slăbiciunea faţă de iubita sa, declarând magistraţilor că a cedat la solicitările ei.

Gaură în bugetul unei companii elveţiene de un milion de dolari. 2 ani şi 9 luni de închisoare cu suspendare cerute pentru fostul director, care a furat suma importantă din seiful firmei pentru a-şi întreţine amanta româncă. „O perioadă dificilă, m-am lăsat păcălit“, a afirmat el în faţa instanţei, potrivit stiridiaspora.ro.
 
Timp de zece ani, între 2008 şi 2018, fostul director al unei societăţii elveţiene a deturnat peste un milion de franci din seiful în care erau depuse încasările zilnice. El a ajuns zilele trecute în faţa instanţei de judecată, acuzat de delapidare în formă continuată (completat de gestiune defectuoasă în formă agravată), fals în înscrisuri în formă continuată şi spălare de bani.
 
Bărbatul - care recunoaşte pe deplin faptele care i se impută în rechizitoriu - a retras în cel puţin 350 de ocazii numerar din operaţiunile societăţii. Fostul manager - care între timp a returnat aproximativ jumătate din suma delapidată - modifica rapoartele de numerar, ajustând cifrele şi ştergând urmele banilor retraşi.
 
El a folosit banii în special pentru a acoperi costurile legate de nivelul său ridicat de trai şi pentru a efectua transferuri bancare repetate (în valoare totală de aproximativ 800 000 de franci) către o femeie din România, pe care o cunoscuse într-un club de noapte din Ticino. "M-am lăsat păcălit. Aveam o anumită simpatie pentru ea şi de aceea am cedat la solicitările ei", a declarat bărbatul de 72 de ani în faţa Curţii de Asistentă Penală prezidată de judecătorul Amos Pagnamenta.
 
Legătura cu femeia, spune bărbatul, nu a fost singurul motiv care a stat la baza delapidării. "A fost o combinaţie de circumstanţe. Celelalte motive au fost decesul mamei mele şi neînţelegerile din cadrul consiliului de administraţie", din care bărbatul a fost mai întâi membru şi din 2010 preşedinte. "Aţi crezut că aveţi dreptul la prime mai mari, aşa că aţi considerat că e mai bine să luaţi, prin furt, ceea ce aţi crezut că vi se cuvine?", a întrebat atunci Pagnamenta, găsind un răspuns afirmativ din partea inculpatului.
 
În discursul său, avocatul apărării, Davide Ceroni, a vorbit despre clientul său ca despre "un om care şi-a dedicat viaţa celorlalţi. Lovitura morţii mamei sale a fost foarte dură. Apoi, instabil şi fragil din punct de vedere emoţional, a fost înşelat de româncă. A căzut într-un fel de spirală în care, fără luciditate şi fără conştientizare, a făcut aceste greşeli. Este un om distrus, singur şi deprimat“.
 
Avocat: „A fost o victimă a femeii, singura persoană de care se agăţase în acea perioadă de depresie“
 
 
Avocatul Ceroni - care consideră totuşi că vinovăţia clientului său este importantă - a declarat că bărbatul a fost, totuşi, "la rândul său o victimă, a femeii, singura persoană de care se agăţase în acea perioadă de mare singurătate şi depresie". Având în vedere starea de sănătate precară a bărbatului, vârsta sa şi "absenţa totală a riscului de recidivă", avocatul se opune încarcerării, solicitând o pedeapsă cu închisoarea de cel mult doi ani, cu suspendare totală şi eliberare condiţionată.
 
"Îmi cer iertare pentru faptele mele", a spus bărbatul când judecătorul i-a dat ultimul cuvânt, "Repet: vreau să înapoiez banii la Gestione Stalvedro Sa. O companie pe care am condus-o timp de 30 de ani cu implicare şi raţionalitate, făcându-mi mereu treaba cu dedicare, mai puţin în această perioadă de delapidare", potrivit laregione.ch.
 
Românca l-a cunoscut într-un club de noapte
 
El a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare, cu suspendare timp de doi ani şi restituirea sumei restante de 491.000 de franci.
 
Instanţa a constatat că inculpatul s-a făcut vinovat de abateri grave: pe lângă suma mare de bani furată, acesta a acţionat în mod repetat, cu imprudenţă şi în scop pur de profit. Inculpatul avea suficiente resurse economice şi intelectuale pentru a evita săvârşirea unei infracţiuni. Iar faptul că a fost păcălit de femeia româncă - pe care a cunoscut-o într-un club de noapte şi căreia inculpatul, îndrăgostit, i-a plătit de-a lungul anilor aproximativ 750.000 de franci, deşi se îndoia de fidelitatea ei - nu justifică acţiunile sale. "S-a oprit doar atunci când anchetatorii au luat măsuri".

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

MV R.
4.12.2021, 11:43:47

Hai să fim serioși! Elvețianul era chitit pe furt,nu a așteptat să îl...deștepte o curvuliță valahă!

+9 (15 voturi)
Ionel Marcu
4.12.2021, 12:21:06

Românca a fost practică: decât decât 8.000 de clienți cu 100 de euro, mai bine un client cu 800.000 de euro. Și tu o faci „curvuliță”!

+14 (14 voturi)
Camelian Propinatiu
4.12.2021, 11:57:31

Apărare eficientă mai ales în RO.

+12 (12 voturi)
imsi2 imsi2
4.12.2021, 12:00:04

Asa au patit si romanii (cuceritorii Daciei) cand au dat de dacoaice. Au furat din casieriile legiunilor ca sa nu plece femeile dincolode limes urile imperiului, le au facut bai ca erau cam jegoase, si din una alta au uitat de instructie asa ca in 273 n au mai vrut sa plece cel putin asa spunn istoricii ca de dragul locului. Pe dreaku n au mai plecat de dragul muierilor care acum erau protoromance dedulcite la unsori africane aduse de legiunile marocane, alea hispanice le'nvatasera cu jucarii erotice (ceva falusuri de fildes care s au transmis pina la Maria Terezia). In timpul asta dacii barbatii dupa ce o luasera in meecla de la Traian se facura intai gladiatori si si taiau unul altuia gaturile in aplauzele romanilor. Supravietuitorii au fost incolonati in cohorte si trimisi sa se bata cu o muiere in Britania care le dadea de lucru ocupantilor civilizatori care s au gandit ca daca aduc niste indivizi cam p ominte cu muierea s ar putea sa o pacaleasca si sa si o bage in pat si in final sa aiba liniste in partea asta de lume cu toate ca si dacii si britanicile se mbatau groaznic faceau scandluri si plozi nenumarati isi jucau la zaruri echipamenteul sau il vindeau pe bautura asa ca intr un final inclusiv britzii aveau in in pungi zaruri in loc de bolovani pt prastiile lor.

-10 (16 voturi)
Stefan Ioan
4.12.2021, 12:12:57

Probabil că românca era dotată cu un aspirator cu putere mare de sucție.

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările