Un fost candidat al PMP la Primăria Sectorului 6 reclamă la DNA că i s-au cerut 15.000 de euro „pentru startul campaniei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carmen Dincă FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Carmen Dincă FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Carmen Dincă, fost candidat din partea PMP pentru Primăria Sectorului 6, a fost vineri la sediul Direcţiei Naţionale pentru a face un denunţ. Aceasta îl acuză pe preşedintele PMP Sector 6, Ştefan Enache, că i-ar fi cerut 15.000 de euro pentru „startul campaniei electorale”.

UPDATE Carmen Dincă a plecat de la DNA după patru ore de audieri, declarând în faţa jurnaliştilor că a făcut acest denunţ „pentru a trage un semnal de alarmă”.

„Am făcut acest lucru pentru a condamna astfel de practici şi pentru a trage un semnal de alarmă. Democraţia este pusă în pericol", a spus Dincă, potrivit Agerpres.

De asemenea, ea a preciza că a depus o adeziune pentru a intra în Mişcarea Populară pe 2 februarie, iar afirmaţiile conducerii formaţiunii referitoare la faptul că nu este membru sunt determinate de schimbarea numelui în Partidul Mişcarea Populară.

„Am depus o plângere, (...) eu aştept decizia procurorilor. Când mă vor chema, atunci voi veni, mă voi pune la dispoziţia justiţiei. (...) Mie mi s-a cerut în două rânduri, la o cafea, (...) această sumă, pentru startul campaniei. Când cineva spune că trebuie să faci rost de 15.000 de euro ca să înceapă campania, apoi nu mai faci absolut nimic. (...) Eu am avut o singură acţiune de 8 martie în trei zone ale sectorului 6 unde am stat de vorbă cu oamenii pentru a-mi face programul cunoscut şi a mă face cunoscută, pentru că nu am notorietatea necesară”, a spus Dincă.

Fostul candidat la Primăria Sectorului 6 a mai explicat că avea de gând să ceară oamenilor, care erau dispuşi să o sprijine, banii necesari, însă avea nevoie de un cont în care să se depună, aşa cum cere legea. „Eu nu aveam de unde să aduc bani cu şacoşa", a completat Dincă.

„În cadrul unei şedinţe în care am fost şi eu invitată, mi s-a spus că mi se retrage sprijinul politic pentru că i-am scris preşedintelui Traian Băsescu că în cadrul Organizaţiei Sectorului 6 sunt probleme”, a anunţat Carmen Dincă la intrarea în sediul DNA.

Întrebată dacă ştie şi de alţi colegi care au fost în situaţia de a li se cere bani, ea a răspuns: „Nu vreau să povestesc ceea ce am aflat”.

Dincă a explicat că banii i-au fost ceruţi pentru startul campaniei electorale. Mai mult, ea a precizat că i-au fost ceruţi bani de două ori, la distanţă de câteva săptămâni.

Dincă, la DNA pentru a face un denunţ

Dincă s-a prezentat la DNA, vineri dimineaţă, pentru a denunţa faptul că i s-au cerut 15.000 de euro pentru „startul campaniei”.

„Mie mi se părea normal, dacă omul era de bună credinţă, să vină să îmi spună «Uite, aici este contul, avem nevoie de bani, nu avem bani la organizaţie ca să demarăm această campanie. şi atunci vă rog frumos, nu ştiu, căutaţi şi dumneavoastră sponsori în stânga şi-n dreapta, aşa cum se face în politică, şi viraţi aceşti bani în cont». Dacă mi se spunea acest lucru era în regulă”, a spus Dincă.

„Atunci când ţie ţi se sugerează că trebuie să aduci nişte bani pentru startul campaniei şi în acelaşi timp nu se face absolut nimic, nu se eliberează niciun act de organizare a campaniei.. Şi stai, şi stai, şi te mai întâlneşti odată cu acel om şi-ţi spune «Startul campaniei, 15.000 de euro», tu ce înţelegi?”, a mai declarat Dincă.

Cu această ocazia, Dincă a anunţat că nu mai candidează pentru nicio Primărie, dar nici pentru nici o altă funcţie de stat.

De asemenea, ea a mai precizat că i-a transmis această situaţie şi preşedintelui PMP, Traian Băsescu, iar acesta ar fi spus că nu poate crede aşa ceva, dar nici nu a luat vreo decizie în consecinţă, motiv pentru care a venit la DNA să raporteze situaţia.

Ştefan Enache: Acuzaţia este mincinoasă

În replică, preşedintele PMP Sector 6, Ştefan Enache a anunţat, joi, prin intermediul unui comunicat, că acuzaţia că i-ar fi cerut lui Carmen Dincă 15.000 de euro este mincinoasă şi îşi rezervă dreptul de a depune o plângere penală.

„Fac precizarea că acuzaţia este mincinoasă şi imi rezerv dreptul de a depune o plângere penală pe numele doamnei Carmen Dincă. Ţin să precizez că toate discuţiile referitoare la campania pentru alegerile locale au avut loc  numai în cadrul Consiliului Executiv al PMP Sector 6 la care au participat majoritatea membrilor din conducere”, a declarat Ştefan Enache, citat de news.ro.

El a spus că Dincă a nu a întrunit criteriile de moralitate şi competenţă administrativă şi astfel i s-a retras sprijinul politic, precizând că aceasta ”încearcă justificarea unui eşec personal prin acuzaţii mincinoase”.

„Retragerea sprijinului politic este una firească, fiecare organizaţie încercând să arunce în competiţie candidatul care să întrunească atât criterii de moralitate cât şi criterii de competenţă administrativă. În toată această perioadă, doamna Carmen Dincă nu a demonstrat aceste lucruri, fapt pentru care organizaţia continuă să evalueze alţi candidati. Sunt surprins de atitudinea doamnei Carmen Dincă, având în vedere faptul că încearcă justificarea unui eşec personal prin acuzaţii mincinoase”, a precizat preşedintele PMP Sector 6. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite