Un ieşean a falsificat bancnotele de 50 şi 100 de euro pentru a juca la păcănele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 29 de ani din Răducăneni, Iaşi, a fost reţinut şi urmează să fie prezentat cu propunere de arestare preventive în cursul zilei de miercuri, după ce a falsificat bancnote de 50 şi 100 de euro, iar suma totală de 2.000 de euro a jucat-o la păcănele.

Bărbatul din Răducăneni s-a împrietenit cu mai multe persoane, cărora le-a plasat bancnotele false, profitând de faptul că acestea nu ştiau cum arată valuta.

„Din cercetări a reieşit că, la data de 7/8 februarie 2020, un bărbat de 29 de ani, prin împrietenirea cu mai multe persoane, care nu ar fi deţinut cunoştinţe pentru a efectua o verificare a unei bancnote străine şi care nu ar fi avut mijloace tehnice de verificare a bancnotelor cu aparatură specifică la societăţile economice la care lucrau (…), ar fi plasat bancnote din cupiurile de 50 şi 100 de euro, despre care ar fi cunoscut că sunt false, sub formă de plată echivalentă în lei, la un curs favorabil societăţii, la aparatele electronice de jocuri de noroc tip slot machines”, se arată într-un comunicat al IGPR. 

Prejudiciu cauzat prin activitatea infracţională este de 2.000 de euro, se arată în comunicat.

„La data de 19 mai 2020, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni, au efectuat şapte percheziţii, în judeţul Iaşi, la domiciliile mai multor persoane, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări pentru falsificare de monede, punere în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune”, se arată în comunicat.

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul de 29 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore. Astăzi, 20 mai, acesta urmează să fie prezentat instanţei de judecată, mai arată IGPR.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite