Un kg de canabis şi peste 100 grame de heroină, ridicate de la traficanţi în două săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acţiunea s-a desfăşurat în perioada 7 - 21 mai
Acţiunea s-a desfăşurat în perioada 7 - 21 mai

Un kilogram de canabis şi 115 grame de heroină au fost ridicate de poliţişti, în ultimele două săptămâni, în urma destructurării unor grupări de trafic de droguri, informează Poliţia Română.

AStfen ,în perioada 7 - 21 mai, Poliţia Română a efectuat 223 de percheziţii, pentru destructurarea unor grupări infracţionale de criminalitate organizată. Au fost ridicate aproape 1 kg de cannabis, 115 g de heroină, peste 95 de comprimate, 800 de grame de substanţe psihoactive, peste 48.000 de euro, peste 42.000 de lei şi 90.000 de forinţi, dispozitive informatice, şi materiale pirotehnice.

În urma acestor acţiuni, 69 de persoane au fost reţinute sau arestate.

La acţiunile desfăşurate au participat 677 de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, care au beneficiat de sprijinul structurilor centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române.

Totodată, s-a cooperat cu structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi cu Serviciul Român de Informaţii.

Activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au avut loc în cadrul unor dosare aflate în instrumentarea DIICOT.

La data de 13 mai, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au efectuat nouă percheziţii domiciliare în Constanţa, Ovidiu şi Valu lui Traian, la un grup infracţional organizat bănuit de trafic de droguri de risc şi operaţiuni ilicite cu substanţe susceptibile a avea proprietăţi psihoactive.

Membrii grupării sunt bănuiţi că, în perioada 2014 - 2015, ar fi pus în vânzare droguri de risc şi substanţe susceptibile a avea proprietăţi psihoactive, pe raza municipiului Constanţa.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au identificat o instalaţie pentru cultură de cannabis indoor, 30 de grame de marijuana, trei kilograme de substanţă vegetală susceptibilă a avea proprietăţi psihoactive şi 800 de grame de substanţă pulverulentă.

Poliţiştii au condus la sediul DIICOT Constanţa şapte persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, cultivarea şi punerea în vânzare a drogurilor de risc şi efectuarea de operaţiuni ilicite cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În 14 mai, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş au efectuat patru percheziţii, pe raza judeţelor Mureş şi Arad, la locuinţele unor persoane bănuite de efectuarea unor operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate, în vederea analizării şi confiscării, aproximativ 700 de grame de fragmente vegetale susceptibile a conţine substanţe cu efect psihoactiv.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite