Un mesaj fals, atribuit lui Raed Arafat, circulă pe WhatsApp. Reacţia DSU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
arafat

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a transmis o avertizare în legătură cu un mesaj fals, atribuit lui Raed Arafat, care circulă pe aplicaţia WhatsApp. Mesajul catalogat drept Fake News  susţine că masca trebuie purtată şi în casă, mai ales dacă există vârstnici sau copii şi le recomandă partenerilor de viaţă să nu doarmă în acelaşi pat.

„Atenţie! FAKE NEWS

Ca urmare a răspândirii unui mesaj pe grupurile de Whatsapp în care este prezentat un citat care ar aparţine şefului DSU, dr.Raed Arafat, dorim să precizăm opiniei publice că ne delimităm categoric de aceste informaţii care sunt false şi care se înscriu în categoria FAKE NEWS.

Mesajul care conţine informaţii false:

„RAED ARAFAT a cam sărit calul. Nostalgiile lui securiste ating culmi PARANOICE!...

Citat - Raed Arafat : Vom pregăti o legislaţie imediat după alegeri pentru a putea verifica dacă se ţin petreceri în locuinţe. Până atunci încurajez să raportaţi la linia verde aceste cazuri, cu eventuale capturi pentru a identifica persoanele şi a le amenda corespunzător. Masca trebuie purtată şi în casă mai ales dacă există vârstnici sau copii, recomand ca partenerii de viaţă să nu doarmă în acelaşi pat. Nu putem verifica asta deocamdată, e doar recomandare. Dar în viitor vom putea verifica!

Precizăm că aceste informaţii false sunt menite în a induce în eroare opinia publică, de a crea panică în rândul populaţiei şi totodată de a decredibiliza eforturile depuse de autorităţile române în a combate efectele generate de coronavirusul SARS-CoV-2.

Totodată, facem un apel adresat tuturor cetăţenilor să nu dea crezare diverselor mesaje diseminate pe grupurile de Whatsapp şi să aleagă surse credibile de informare.”, a transmis DSU.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite